Pühapäev 4. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

USA kimbutab toorainespekulante

Romet Kreek 18. oktoober 2011, 12:01

USA peaks täna avaldama karmimad meetmed, et piirata tooraineturgudel spekuleerimist, mis suunab neli aastat kestnud debati regulaatoritelt kohtusse.

Tooraineturu regulaator CFTC pooldab positsioonilimiitide seadmist, mis piiraks ära igale kauplejale ära numbriliselt, kui palju ta tohib omada futuure, swappe ja optsioone, kirjutab Reuters, kelle kätte jõudis eelmisel kuul töös olnud dokument.

Arvatakse, et turuosalised lähevad seaduse tõttu kohtusse tururegulaatoriga.

Positsioonilimiidid võivad sattuda surve alla, kuna kava kulud kaaluvad üle tulud, mistõttu paljud tööstusharu esindajad ütlevad, et see muudab turud riskantsemaks ning suunab tehingud vähem reguleeritud süsteemidesse.

Prantsusmaa kaotas nädalavahetusel lahingu, mille eesmärk oli suruda läbi meetmed kütuse- ja toidutoorainete reguleerimiseks. Briti FSA, kes teostab järelevalvet suurima mitte-USA toorainebörsi üle, on samuti limiitide kehtestamise vastu.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. October 2011, 12:02
Otsi:

Ava täpsem otsing