Baltika võib uue emissiooni teha

Romet Kreek 07. november 2011, 10:13

Baltika soovib juhtida investorite tähelepanu asjaolule, et hoolimata majandustegevuses tehtud muudatustest on aktsiaseltsi netovara alla poole aktsiakapitalist.

Esialgselt planeeritust nõrgemate neljanda kvartali tulemuste korral võtab Baltika juhtkond tarvitusele vajalikud abinõud. Nõukogu poolt heakskiidetud tegevuskavast informeerib ettevõte investoreid börsisüsteemi kaudu.

Äriseadustiku kohaselt (ÄS §176, § 301), kui ettevõtte omakapital on väiksem kui pool osaühingu osakapitalist või aktsiaseltsi aktsiakapitalist või langeb alla seadusega kehtestatud miinimumsuuruse, peab üldkoosolek otsustama:

- osaühingu osakapitali või aktsiaseltsi aktsiakapitali vähendamise või suurendamise;
- muude abinõude tarvituselevõtmise;
- osaühingu või aktsiaseltsi lõpetamise ühinemise, jagunemise või ümberkujundamise või
- pankrotiavalduse esitamise.

Äriseadustik näeb ette, et olukorras, kus osaühingu või aktsiaseltsi netovara on väiksem kui pool osaühingu osakapitalist või aktsiaseltsi aktsiakapitalist või on langenud alla seadusega kehtestatud miinimumsuuruse, on juriidilise isiku juhatus kohustatud kokku kutsuma kõrgeima juhtimisorgani koosoleku (ÄS § 171 lg 2 p 1, § 292 lg 1 p 1). Juhul, kui juhatus pole seda teinud ning registripidaja on kontrolli käigus tuvastanud, et ettevõttel on negatiivne omakapital, saadab registripidaja esmalt puuduste kõrvaldamise kirja, viidates seejuures äriseadustikus sätestatud nõuetele ning andes täiendava tähtaja puuduste kõrvaldamiseks.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    09. November 2011, 10:41
    Otsi:

    Ava täpsem otsing