Goldman Sachs soovitab osta Hiina aktsiaid

Fredy-Edwin Esse, California 07. november 2011, 10:34

Taas kergemini kättesaadav krediit ja valitsuse pingutused aidata väikeärisid hoiavad Hiina majanduse kasvu tulevatel kvartalitel "trendile lähedal", mistõttu soovitab Goldman Sachs osta Hiina aktsiaid.

"Me soovitame pikka positsiooni Hiina aktsiates," vahendab Bloomberg Goldman Sahcsi aktsiastrateegide sõnu oma klientidele. "Turul võib leida aset nihkumine, kus raske maandumise sissehindamise asemel võib toimuda majanduse taaskiirenemise ja leevenemise sissehindamine."

Investeerimispank eelistab Hans Seng China Enterprises indeksisse kuuluvaid aktsiaid, sest need on seni Standard & Poor's 500 indeksiga võrreldes väga nõrgalt liikunud.

Hiina aktsiad rallisid möödunud kuul ja seesama nn H-aktsia indeks tõusis 18% pärast seda, kui valitsus avalikustas plaani aidata väikeärisid, muutes pangalaenude kättesaamise neile lihtsamaks ja alandades nii käibe- kui ka ettevõtte tulumaksu väikefirmadele.

Hiina tööstustoodangu kasv aeglustus eelmisel kuul ja tarbijahinnaindeksi andmed vaid suurendasid spekulatsiooni, et valitsus lõpetab kaks aastat kestnud likviidsuse kokkutõmbamise kampaania, sest inflatsioon ja majanduskasv aeglustuvad.

"Hiina kasv on selgelt aeglustunud, mida toetavad ka viimased THI andmed," ütlesid panga strateegid. "Samas, kui aeglustumine püsib tagasihoidlikuna, siis me ootame trendile lähedast kasvu jätkumist tulevates kvartalites."

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
07. November 2011, 10:35
Otsi:

Ava täpsem otsing