Eufooria taandus

Fredy-Edwin Esse, California 09. november 2011, 13:33

Berlusconi lahkumisega esialgu paistnud eufooria USAst ja Aasiast Euroopasse edasi kandunud ning Itaalia laenukalliduse kasvu tulemusel on riigi börs uppumas.

Täna kella 13.15 seisuga olid Euroopa suurimad turud kukkunud enam kui kaks protsenti. Kõige hullem päev on täna mõistagi Itaalias, kus FTSE MIB indeks on 3,91%ga miinuses.

Kuigi Silvio Berlusconi teatas, et astub kuu aja jooksul ametist tagasi, siis esialgne rõõm rauges üpris kiiresti. Itaalia valitsuse 10aastase võlakirja tootlus ületas kella 12 järel seitsme protsendi künnise ja tund aega hiljem oli juba 7,4%. Viimati oli Itaalia võlakirja tootlus sedavõrd kõrgel 1997. aastal.

Ilmetut minekut illustreerib ka fakt, et Euroopa majanduse halb väljavaade on kukutanud toornafta atraktiivsust investorite silmis, mille hind kukkus täna esimest korda viimase kuue päeva jooksul, millega lõppes nafta aasta pikim tõus.

Halb kliima on päeva teises pooles mõjutanud ka Tallinna börsi käekäiku, kus päeva esimesel tunnil oli tehnilisi probleeme, mille tulemusel ei näidanud börsi koduleht hindasid.

Nasdaq OMX Tallinna indeks on vajunud 0,04% miinusesse. Eile heade tulemustega hiilanud Silvano ja Tallinna Kaubamaja on samuti taandunud, olles plussis vastavalt 1,30% ja 2,16%. Enne homme avalikustavaid tulemusi on Nordecon täna 3,66% plussis.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2011, 09:40
Otsi:

Ava täpsem otsing