Välismaised investeeringud Hiinasse kasvasid 16%

Maarja-Liis Mitri 16. november 2011, 18:05

2011. aasta esimese kümne kuu jooksul on välismaised otseinvesteeringud Hiinasse võrreldes eelmise aasta sama perioodiga kasvanud ligi 16%, vahendab uudisteportaal Reuters.

Maailma kiireima kasvuga majandus tõmbab jätkuvalt investoreid ligi. Esimese kümne kuuga on Hiina saanud 95 miljardi dollari ulatuses välisinvesteeringuid, mis on 15,9% enam kui eelmisel aastal. Kui trend jätkub on oodata, et 2011. aasta püstitab välismaiste otseinvesteeringute rekordi.

Oktoobris otseinvesteeringute kasv siiski aeglustus pisut: esimese 9 kuu lõikes oli investeeringute kasv 17%. Suurema osa sellest võib kirjutada teiste Aasia riikide arvele. Kokkuvõttes suurenes otseinvesteeringute sissevool kümnest tähtsamast Aasia majandusest 20,7%, kusjuures Jaapani investeeringud Hiinasse kerkisid 65,5%.

USA investeeris Hiinasse 18,1% võrra vähem kui eelmisel aastal, samas kui Euroopa Liidu panus suurenes 1,1% võrra.

Hiina eksporditegevus on aga aeglustumas  ja riigi kaubandusministeeriumi hinnangul pole selle väljavaated lähiajal väga helged. Import kasvas oktoobris 28,7% võrra, samas kui ekspordi kasv oli kaheksa kuu kõige aeglasem. Üllatuslik importtegevuse tõus viis Hiina väliskaubandusbilansi ülejäägi 17 miljardile dollarile, mida on palju vähem kui varasemalt ennustatud 24,9 miljardit. 

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    16. November 2011, 18:51
    Otsi:

    Ava täpsem otsing