Esmaspäev 5. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Perens: Snorase panga põhjaminek ununeb üsna pea

Anne Oja 16. detsember 2011, 08:06

Snorase panga pankrot ununeb üsna pea, kui sarnaseid sündmusi Balti riikides rohkem ei tule, ütles Swedbank Eesti peadirektor Priit Perens kliendi uudiskirjale antud intervjuus.

"Teadmata üksikasju, võib arvata, et ilmselt oligi see üldise võlakriisi mõju koos liigjulge riskimisega," vastas Perens küsimusele, kas ja kuidas mõjutab Leedu Snorase pangaga toimuv Eesti ja kogu Balti pangandusturgu ning selle usaldusväärsust.

"Kui Snorase ja selle tütre Krajbanka juhtumile mingeid uusi sarnaseid sündmusi ei järgne, ununeb see üsna pea," lisas Perens. "Kui aga selle tulemusena peaks tekkima probleeme rahvusvahelistelt turgudelt raha saamisel, kahjustaks see usaldusväärsust."

Perensi sõnul on Eesti pangad samasugused õppetunnid juba 1990ndatel kätte saanud. Süsteemselt olulised pangad on Põhjamaade pankade tütarpangade või filiaalidena hästi kapitaliseeritud. "Ka väiksemad pangad on minu parema arusaamise järgi keskendunud Eesti turule ega riski liiga julgelt," märkis pangajuht.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
16. December 2011, 08:06
Otsi:

Ava täpsem otsing