Selgusid parima kujundusega ajalehed

07. veebruar 2014, 15:34

Eesti Ajalehtede Liidu (EALL) žürii valis välja 2013. aasta parima kujundusega ajalehed. Suurte lehtede kogu kujunduse kategoorias (tiraaž üle 20 000) on nominendid Postimees, Õhtuleht ja Äripäev.

Väikeste lehtede kogu kujunduse kategoorias (tiraažiga alla 20 000) on nominendid Järva Teataja, Saarte Hääl ja Virumaa Teataja.

Suurte lehtede olemusloo kategoorias on nominendid Eesti Ekspressi „Võta mind kaasa, Tõnu“ (2. mai lk 35-37), LP „Raudse Raio anatoomia“ (19. oktoober lk 26-27) ja Äripäeva „Suur väljamüük“ (4. jaanuar lk 6-7).

Väikeste lehtede olemusloo kategooria nominendid on Saarte Hääle „Noortel oli kõvasti ütlemist“ (16. november lk 8-9), Ärilehe „Tarnijad vs jaeketid“ (13. veebruar lk 12-13) ja Delovõje Vedomosti “????????? ?????” (30. jaanuar lk 6-7).

Uuenduste kategooria, kus võistlesid väikesed ja suured lehed koos, nominendid on LP kogu kujunduse uuendus, Eesti Päevalehe tagakülje uuendus ja Õpetajate Lehe kogu kujunduse uuendus.

Võitjad tehakse teatavaks 28. veebruaril Tallinnas Õpetajate Majas pressipeol.

Žürii leidis, et lehtede kujundus tervikuna on viimastel aastatel muutunud rahulikumaks ja stabiilsemaks, suurtel lehtedel on välja kujunenud üksteisest selgelt eristuvad kujundusstiilid ja -võtted. Samuti hindas žürii seda, kui kujundus ja küljendus ei olnud muutunud rutiiniks, vaid näha oli tegijate otsinguid.

Žürii arvates olid probleemideks endiselt kirjade sobimatud suurussuhted ja logisevad reavahed, samuti oskamatus kasutada valget pinda ning varasemast rohkem torkas silma kiirustamist ja viimistlematust.

Kujunduskonkursil osales suurte lehtede kategoorias kaheksa ja väikeste lehtede kategoorias kümme väljaannet.

Kujunduskonkursi žürii tööd korraldas ajalehekujunduse doktor Roosmarii Kurvits. Žürii esimees oli kujunduskonsultant Ahto Meri ja liikmed Õhtulehe peakunstnik Risto Mandre, Eesti Ekspressi peakujundaja Tarmo Rajamets, vabakutseline kujundaja Merike Pinn, kujunduskunstnik Andrus Peegel, Äripäeva peakujundaja Margit Toovere ja Postimehe teostusgrupi juhataja Ellen Laagus.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. February 2014, 15:26
Otsi:

Ava täpsem otsing