Ukraina rallisõitja pani raha Eesti hotelliärisse

25. veebruar 2014, 00:00

Suve alguses avab Pärnus ajaloolise mudaravila hoones uksed uus spaahotell, mis kuulub osaühingule Mudaravila Investeeringud. Ettevõtmise üks investoreid on Ukraina rallisõitja Oleksii Tamrazov.

“Projekti eesmärk on taastada Pärnu kuurordi üks sümboleid. Otsustasime partneritega juba 2008. aastal investeerida sellesse projekti, kui ostsime Pärnu linnalt hoonestusõiguse,” lausus projekti üks vedajaid ja hotelli omanikke Margus Kangur.

Ka Eestis rallit sõitnud Oleksii Tamrazov on tema sõnul projektis finantsinvestor. “Tema, nagu iga teinegi investor, otsib oma kapitalile mõistlikku tootlust. Leidsime ta tänu isiklikele sidemetele,” märkis Kangur, kes on ka ise rallientusiast ja olnud näiteks Urmo Aava toetaja. Tamrazov on Lääne-Euroopas väidetavalt päris mitmesse hotelli raha paigutanud. Mudaravila Investeeringute omanikud tutvustasid Tamrazovile oma projekti ning talle see sobis. Praegu ei ole ettevõttel plaani investoreid juurde võtta.

“Prognoosime jätkuvat sise- ja välisturismi mõõdukat kasvu ning loome Pärnusse 60 uut töökohta,” lausus Kangur.

Hedon SPA nime saava hotelli tegevjuht on kunagine Saku Õlletehase juht Cardo Remmel.

Sarnast hotelli Pärnus veel ei ole. Teine Mudaravila Investeeringute asutaja Andres Rätsepp selgitas, et on hotellikinnisvaraäris juba pikalt olnud. “Olen arendanud nii Telegraafi kui ka Georg Otsa spaad. See on suhteliselt sarnane projekt,” sõnas Rätsepp. “Praeguse projekti eripära on päris pikk arendusprotsess. See sai ammu ostetud, aga arendamine on võtnud palju aega, sest objekt on muinsuskaitse all.”

Hotelliäri konkurentidest rääkides leidis Rätsepp, et Pärnus siiski sarnast hotelli ei ole. “Konkurente leiab Saaremaalt, Rakverest ja veel mitmest kohast Eestist, aga mitte Pärnust. See on ka üks põhjus, miks me selle hotelli rajame,” märkis Rätsepp.

Tema sõnul ei ole spaahotell mõeldud vaid suvehooajaks ja turistidele. “Pigem vastupidi. Kui me vaatame Pärnu hotelle, siis need, kes ainult majutust pakuvad, on ainult suvele orienteeritud,” sõnas ta. “Meie kontseptsioon on wellness-spa, mis teenindab kliente aasta läbi ja annab põhjuse ka väljaspool turismihooaega Pärnusse tulla.”

Küsimusele, kas hotelliäri vallas saab tänapäeval ka korralikult teenida, vastas Rätsepp, et huvitava objekti puhul tasub kindlasti proovida.

Rannahotell kavandab kapitaalremonti. Pärnu Rannahotelli pidaja Toomas Sildmäe sõnul on konkurents tervendav ja see parandab kogu turgu. “Iga konkurents on positiivne, see viib parema teenuse pakkumiseni,” märkis ta. Sildmäe sõnul on viimase kümne aasta jooksul ka talle pakutud võimalust investeerida kõnealusesse objekti. “Minul on Pärnu Rannahotell, millega ma tegelen. Suur tükk ajab suu lõhki,” selgitas Sildmäe, miks ta ei ole mudaravila projektiga liitunud.

Sildmäe ettevõte Finest Rannahotell võttis Pärnu Rannahotelli haldamise üle eelmisel aastal. Ta tõdes, et hotellil läheb hästi. “Planeerime kapitaalremonti, ilmselt järgmise aasta lõpus,” sõnas ta.

 

Tasub teada

  • Mudaravilast saab hotell Hedon

2007. aastal pani Pärnu linnavalitsus Pärnu Mudaravila 50aastase hoonestusõiguse 40 miljoni krooniga müüki, kuid müük nurjus.
2008. aastal ostis Mudaravila Investeeringud OÜ hoonestusõiguse 36 miljoni krooni eest. Esialgse plaani järgi pidi hotell valmima 2012. aasta suvel. Siis pikendas linnavarakomisjon hoone püstitamise tähtaega 30. maini 2014.
2010. aasta kevadel kirjutas BNS, et Mudaravila Investeeringud OÜ plaanib mudaravila taastamisse ja selle juurde hotelli ehitamisse investeerida ligikaudu 100 miljonit krooni.
Hotell avab uksed nime all Hedon. Ajaloolisse mudaravila peahoonesse tuleb butiikspaa, kus on lisaks iluprotseduuride ruumidele kolm basseini ja saunadega suplusala ning privaatne vaikuseala. Mudaravila hoone kõrvale, otse rannaliivale rajatakse Pärnu moodsaim neljatärnihotell. Hotellitoad tulevad tavapärasest avaramad ja privaatsete rõdudega.
Hedon SPAs on 72 hotellituba ja sviiti.

Arhitektid ja ehitajad. Erakapitalil baseeruva Mudaravila Investeeringute OÜ rajatav spaahotell valmib Allians Arhitektid OÜ arhitektide Inga Raukase, Tarmo Teedumäe ja Paco Ulmani kavandi alusel. Sisekujunduse projekti autor on Vaikla Stuudio ning ehitab Astlanda Ehitus.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. February 2014, 20:06
Otsi:

Ava täpsem otsing