Börs: turud lõpetasid languses

Raido Neemre 24. märts 2014, 22:12

USA turud olid täna languses ning Wall Street tõmbas eelmise nädala tõusust hinge.

Nasdaqi jaoks oli päev eriti halb. “Tundub, et Nasdaq saab ebaproportsionaalselt palju lüüa. Ma usun, et see tuleneb paljuski biotehnoloogia nõrkusest,” sõnas Federated Investorsi portfoolio juht Matthew Kaufler.

Indeksi langust põhjustasid sellised hiljutised tõusjad nagu Facebook, Tesla Motors ja Netflix.

“Need on kõik aktsiad, mis on viimase aasta jooksul palju kasvanud; need on kõrge väärtusega aktsiad. Inimesed müüvad esimesena aktsiaid riskantsematel aladel, peamiselt neid aktsiaid, millel on olnud märkimisväärne kasv,” sõnas Kaufler.

“Tesla on aktsia, mida me selle mitmekordsuse tõttu ei vaataks. Me oleme väärtusele orienteeritud, me maksaksime kasvu eest, kuid mitte nii palju,” sõnas Fort Pitt Capitali analüütik Kim Forrest elektritautode tootja väärtuse kohta.

Wall Street Journalis ilmunud artikkel, mille kohaselt reklaamitootjad ei tea, kas klikid võivad viia läbimurdeni, võib Googlet kõvasti alla tuua,” lisas Forrest. Otsingumootori aktsiad kukkusid 2,4%.

Herbalife rallis peale teadet, mille kohaselt nimetab firma kolm Carl Icahni soovitatud kandidaati oma juhatuse liikmeteks.

Indeksitest kukkus Dow Jones täna 0,16% ning lõpetas päeva 16276,69 punktil. S&P tegi 0,49% languse ning sulgus 1857,44 punktil. Nasdaq kukkus 1,18% ning sulgus 4225,38 punktil.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. March 2014, 22:12
Otsi:

Ava täpsem otsing