Krimmis bensiini mõneks päevaks

Alyona Stadnik 09. aprill 2014, 10:20

Krimmis saab mõne päeva pärast kütus otsa,  kütusemüüjad ütlevad, et kütuseturu kokkuvarisemist nad vältida ei saa, vahendab Korrespodent uudisteportaali TSN.

„Täna on meil eri liiki kütuste varu umbes 6-10 päevaks. Hetkel on meil võimalik vältida defitsiiti, kasutades neid naftatooteid, mis on varem Krimmi saabunud,“ ütles poolsaare valitsuse esindaja Vadim Ždanov. On teada, et praegu müüakse bensiinijaamades ülejääke, mis on tulnud veel Ukrainast.  

Ždanov ütles, et bensiini raudteed mööda enam sisse ei tooda, aga kui tuua poolsaarele bensiini mööda maanteed, siis hinnad kerkivad veelgi. Bensiini 95 liiter maksab praegu peaaegu 14 grivnat (0,858 eurot). Samal ajal ei ole kütuse tarnimine Venemaalt veel selge.

Kütuse- ja energiaettevõtte direktor Lenur Settarov ütles, et neil pole Venemaaga kütuse eest maksmise viisides kokku lepitud ja puuduvad rublakontod. „Meil ei ole välja töötatud logistikat selleks, et tuua naftat Venemaalt. See ei ole ainult kauplejatele väljakutse, see on uus ka meie ning meie partnerite jaoks,“ märkis Settarov. 

 

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. April 2014, 16:25
Otsi:

Ava täpsem otsing