Esmaspäev 24. oktoober 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Neinar Seli asub kohtuteele

1321-aripaev 16. aprill 2014, 17:01

Homme kell 10.30 toimub Harju maakohtus eelistung Neinar Seli kriminaalasjas, milles Eesti Olümpiakomitee presidenti ja Tallinna Sadama nõukogu esimeest süüdistatakse toimingupiirangu rikkumises.

Eelistungil süüalune kohal ei viibi ning kokku lepitakse korralduslikud küsimused, sealhulgas kohtuistungite algus.

Riigiprokurör Steven-Hristo Evestuse hinnangul rikkus Seli teadvalt toimingupiirangut suures ulatuses, mille eest karistatakse rahalise karistuse või kuni üheaastase vangistusega. Nimelt hääletas Seli mullu oktoobris Tallinna Sadama nõukogu esimehena 250 000 euro eraldamise poolt olümpiakomiteele, mida ta juhib. Vältimaks vastuolu korruptsioonivastase seadusega, oleks Seli pidanud end taandama, mida ta aga ei teinud.

Seli ise endal süüd ei näe. "Mingit vastuolu seadusega ma ei näe. Taandasin ennast EOK presidendiks saades sponsorluskomisjonist [mitte otsuse kinnitavas nõukogu hääletusest – toim.] ja nüüd ministeeriumile probleeme valmistaval nõukogu koosolekul sponsorlust puudutava päevakorrapunkti hääletusel ei osalenud," kinnitas endiselt kahel toolil istuv Seli veebruaris Äripäevale.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
17. April 2014, 15:31
Otsi:

Ava täpsem otsing