Robet Kitt: venelased kasutavad panku garandina

1321-aripaev 02. mai 2014, 16:50

Swedbanki ettevõtete panganduse juht Robert Kitt rääkis ajalehele Delovõje Vedomosti, et venemaalased investeerivad Eesti kinnisvarasse intensiivselt juba 2-3 aastat. Seejuures on kõige huvitavam see, et Vene investorid kasutavad panku kinnisvara puutumatuse garandina.

Kitt rääkis, et ärikinnisvara ostetakse rohkem kui elamuid, kuna see maksab rohkem, mis tähendab, et raha on võimalik paigutada enam.

„Venelased ei osta objekte täielikult omavahenditest, kuigi nende rahakott seda lubab. Ei, nad võtavad hüpoteeklaenu umbes 50% ulatuses soetatava pinna maksumusest. Nii saavutavad nad kolm eesmärki. Esiteks, kõrgem tootlus. Teiseks, üle jääva raha saab paigutada teise kinnistusse. Kuid peamine põhjus seisneb selles, et venelased kindlustavad end sel kombel sanktsioonide või mingite teiste põhjuste eest, millega neil võidakse kinnisvara ära võtta. Arvatakse, et kui pank on võtnud kinnisvara oma hoole alla, tähendab see, et ta on justkui garant, et objektiga on kõik korras ja riigil pole ühtegi alust karistusmeetmeteks,“ selgitas Kitt.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
02. May 2014, 16:50
Otsi:

Ava täpsem otsing