Pühapäev 26. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Elektri börsipakett oli mais 17 protsenti soodsam

30. mai 2014, 14:13

Populaarseima börsipaketi elektritarbijad maksid mais avalike hinnakirjade järgi ligi 17 protsenti soodsama arve kui levinuima fikseeritud hinnaga paketi kasutajad, näitab elektrilepingute portaali Energiaturg.ee analüüs.

Energiaturg.ee tegevjuhi Pirmin Tamme sõnul tõusid börsihinnad Eesti hinnapiirkonnas võrreldes möödunud kuuga, kuna Põhjamaades olid paljud suured tuumareaktorid korralises hoolduses ja samuti hooldati ülekandevõimsusi Norra ja Rootsi vahel.

Populaarsema börsi- ja fikseeritud paketi võrdlus näitab, et mais oli näiteks 1750 kWh aastatarbimisega korteri börsihinnaga pakett koos käibemaksuga 1,43 eurot odavam kui enimvalitud fikseeritud hinnaga leping. Elektriküttega eramu, mille aastane tarbimine on 22 500 kWh, pakettide hinnavahe oli mais tervelt 18,42 eurot. Hinnad sisaldavad käibemaksu, kuid tegemist on üksnes elektrihinnaga, ilma võrgutasude ja aktsiisideta.

„Kuigi tarbijad praegu väiksemate tarbimismahtude ja -kulude tõttu elektripaketi valikule niivõrd ei keskendu, on ajalugu näidanud, et kevadel ja suvel on elektrimüüjate pakkumised soodsamad kui talve hakul,“ ütles Tamm.

Energiaturg.ee on sõltumatu võrdlusportaal sobiva elektrilepingu sõlmimiseks, mida arendavad koostöös Advokaadibüroo Glimstedt, investeerimisfirma Capital Mill ning IT-partnerina Helmes.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
30. May 2014, 14:14
Otsi:

Ava täpsem otsing