Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.
Konkursil võistleb 64 tänavatoitu
Maailmanäituse EXPO Milano 2015 tänavatoidu konkursile esitati 64 omanäolist retsepti, mille hulgast valitakse Eesti EXPO tänavatoidu paremik.
Tänavatoidu konkursi eestvedaja, EXPO Milano 2015 produtsent Elena Natale hindas konkursile saabunud ideid põnevateks ja eestipärasteks. „Enamus osalejaid lähtus ideede esitamisel eelkõige kodumaisuse põhimõttest nii tooraine valikul kui ka maitseelamuse puhul. Näiteks torkasid silma erinevad variatsioonid kilust, räimest, rukkist ja kartulist. Kala oligi kokkuvõttes kõige populaarsem tooraine, millele järgnesid rukkis ja kartul,“ lisas Natale pressiteates.
Konkursile pakutud toite:
Eesti sushi kartulipudru ja soolaheeringaga
Kartuli- ja peedivahvlid dipikastmetega
'90-ndate nostalgia - kartulikoored
Mundris kartul & suitsuräim
Odrajahu-kohupiimakarask munavõi ja külmsuitsulõhega
Räimepihv leivaga ja vanad uudised
Rukkileivatasku verikäki, peekoni, punapeedi-õuna-mädarõika majoneesi-hapukoore salati ja karulaugupesto hapukoorega
Tänavavokivarras: sealihavarras kartuli, praesibula ja hapukapsaga
soe kartuli-kruubi leivatoru
Varesejala-küüslaugu krõpsud
Värvilised kiluvõileivad
„Toite ja retsepte hakkab testima kulinaariaekspertidest koosnev žürii, mille koosseisu määrab Eesti Kulinaaria Instituut ja Eesti Peakokkade Ühendus. Zürii lähtub valiku tegemisel, et toit oleks valmistatud kohalikust toorainest, lihtne, tervislik, kergesti söödav, maitsev ja Eestile omane. Välja valitakse 5-6 parimat toitu, mida esitletakse 15. juunil Tallinna Tänavatoidu Festivalil Telliskivi Loomelinnakus. Võitja selgitavad välja festivali külastajad, kes saavad kohapeal anda oma hinnangu. Võidutöö autor lennutatakse 2015. aastal Milanosse.
Konkursi korraldas Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus koostöös Põllumajandusministeeriumi ja Eesti Peakokkade Ühendusega.