Usaldus euroala vastu on kasvanud

Rainer Saad 11. juuni 2014, 14:18

Endise Euroopa Keskpanga presidendi Jean-Claude Trichet' sõnul on euroala viimaste investeeringute taga usalduse kasv ning seda näitab ka ühisraha tugev kurss.

Trichet' kinnitusel olid investorid üle kogu maailma ülimalt negatiivsed euro terviklikkuse osas, kuid nüüd, kus euro on tõestanud enda vastupidavust, on ka usaldus ühisraha vastu kasvanud. "See võib seletada seda veidrat käitumist," ütles ta CNBC-le.

Eelmisel nädalal otsustas Euroopa Keskpank, et langetab baasintressi 0,1 protsendipunkti võrra, 0,15 protsendile. Hoiuste intressimäär langetati nullilt protsendilt -0,1 protsendile. EKP praegune keskpanga juht Mario Draghi loodab odava raha poliitikaga majanduskasvu ergutada.

Jean-Claude Trichet juhtis Euroopa Keskpanka 2003-11.

 

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
12. June 2014, 13:35
Otsi:

Ava täpsem otsing