Google hakkab eemaldama otsingutulemusi

Mait Kraun 27. juuni 2014, 20:50

Google asutati eesmärgiga sisaldada endas „kogu maailma informatsiooni“. Nüüd astub Google oma põhimõtetele nurisemata vastu ning hakkab otsingutulemusi eemaldama, et järgida Euroopa uut regulatsiooni „õigus olla unustatud“.

Euroopa kõrgeim kohus otsustas eelmine kuu, et inimestel peab olema õigus paluda Google’il eemaldada teatud tingimustel otsingutulemusi. Peamiselt selliseid, mis sisaldavad inimeste isiklikku informatsiooni või andmeid, vahendab Financial Times.

„See on päris suur asi,“ ütles reputation.com asutaja Michael Fertik, kes aitab inimestel oma onlain profiile hallata. „Esimest korda sätestab seadus privaatsusele ja väärikusele samaväärse kohtlemise nagu näiteks autoriõigustele.“

Euroopas on mõlemat leeri arvamusi – paljud inimesed tervitavad võimalust oma isikuandmete üle suuremat kontrolli omada. Teised aga kardavad, et uusi reegleid võidakse kuritarvitada, mis järel võib internetist kaduda palju tähtsat informatsiooni.

Juba eilsest alates võib Google otsingut kasutades kohata teadet: „Mõned tulemused võivad olla eemaldatud järgimaks Euroopa andmekaitseseadusi“.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. June 2014, 20:50
Otsi:

Ava täpsem otsing