LHV: Kaubamaja võiks olla veel tugevam

Mait Kraun 22. juuli 2014, 15:59

Tallinna Kaubamaja tulemused olid LHV hinnangul üllatuslikult tugevad – käive ületas ootusi 7,3 protsendiga.

Kontserni käive oli kokku teises kvartalis 135,9 miljonit eurot, ületades LHV ootusi 7,3 protsendiga. Ettevõtte kasum oli teises kvartalis 5,4 miljonit eurot. LHV prognoosis kasumiks aga 4,2 miljonit eurot.

LHV märkis, et Tallinna Kaubamaja kasumikasv oli muljetavaldav ning tekitab optimismi ka tuleviku suhtes. Õiglase väärtuse vahemik on LHV sõnul Tallinna Kaubamaja aktsial 6,00-6,60 eurot. Seega jätab LHV ostusoovituse jõusse.

Ettevõtte aktsia kaupleb hetkel 5,10 euro juures, seega nendib LHV, et aktsia võiks kaubelda 25 protsenti kõrgemal.

Üle ootuste head tulemused

Supermarketite keti Selveri kasv ületas LHV ootusi, kasvades sel poolaastal võrreldes aastatagusega 7,3 protsenti. Ühtlasi on Selver saavutanud mõningase stabiilsuse, sest poodide käimalükkamise protsess on peaaegu läbi saanud. Samuti on ettevõtte efektiivsus mõjunud kasumile positiivselt.

Kaubamaja üksuse käive kasvas teises kvartalis võrreldes aastatagusega 5,9 protsenti. LHV prognoosi ületas see 3,2 protsendiga. Kasv oli suurem tänu edukale reklaamikampaaniale ning heale hinnakujundusele, mis arvestas ilmastikuga.

Autoüksus tõusis muljetavaldavad 23,9 protsenti, mis oli LHV prognoosist 21,5 protsenti kõrgem. Ainuke langus toimus jalatsikaubanduses, mis langes 16,1 protsenti 3,4 miljoni euroni.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. July 2014, 12:27
Otsi:

Ava täpsem otsing