Läti „lahutus“ Venemaast maksab 10% SKPst

Pille Ivask 18. august 2014, 13:12

Läti peaminister Laimdota Straujuma ütles hommikul intervjuus Läti Raadiole, et kui Venemaa lõpetab ära kõik lepingud Lätiga, kaasa arvatud energiaga varustamise, läheks see lätlastele maksma 10% SKPst, kirjutab Läti majandusportaal Dienas Bizness.

„Kui kõik täielikult sulgub, siis läheb see meile maksma 10% SKPst. Võti on mõistagi energiaturg ja transiit,“ ei teinud peaminister Straujuma saladust.

Ta lisas, et „vähemalt mõneks ajaks“ on Läti varustatud piisavate gaasireservidega ning teisest küljest on alternatiivina võimalik gaasi tarnida ka Klaipeda terminali kaudu. Viimane oleks küll väga kallis alternatiiv, kirjutab portaal.

Straujuma lisas, et tulevikus plaanitakse otsida erinevaid alternatiive, et gaasi tarnida sellisel viisil, et hinnašokk tööstusi liialt ei mõjutaks.

8. augustil teatas Kreml, et kehtestab embargo erinevatele toidukaupadele. Keelatud kaupade nimekirjas pole aga näiteks kilu, kala- ning lihakonserve, alkoholi ega jäätist.

Riigi rahandusminister Andris Vilks ütles, et Venemaa embargo osale toitudest ei peata midagi. Minister väitis samuti, et kui Venemaa peaks kehtestama lisasanktsioone, on riigil olemas ka plaanid B ja C.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
20. August 2014, 17:51
Otsi:

Ava täpsem otsing