Ukraina aatomielektrijaamas oli avarii

03. detsember 2014, 14:16
Elektriliinid
http://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20141203/NEWS/141209885/AR/0/AR-141209885.jpg

Ukraina peaminister Arseni Jatsenjuk teatas, et kagu-Ukrainas asuvas Zaporožje aatomielektrijaamas juhtus avarii, vahendab Reuters.

Kogu riigis on olnud eilsest peale mõnetunniseid elektrikatkestusi, mille osaline põhjus on aatomielektrijaama ühe ploki rike. Valitsus on rahvast hoiatanud võimalusel mitte kasutada lifte ja lülitada kodus välja elektriseadmed.

Ukraina energeetikaminister Volodimir Demtšišin ütles ajakirjanikele äsja antud briifingul, et rike ei kujuta endast ohtu ning et probleem ei ole reaktoris. Tema sõnul on viga energia väljastamissüsteemis ega ole seotud otseselt energiatootmisega.

Samas väidab gazeta.ru, et kogu riiki tabanud elektrikatkestuste puhul on tegemist energiaressursside, eriti kivisöe puudusega, mille varud on 30% kasinamad kui aasta tagasi.

Energeetikaminister lubas, et olukord peaks kontrolli alla saama 5. detsembriks.

Viinis asuv aatomienergia agentuur pole Ukrainast praegu toimuva kohta raportit saanud. Rahvusvahelise kokkuleppe järgi on Ukrainal pärast 1986. aasta Tšernobõli tuumakatastroofi kohustus teatada igast intsidendist tuumajaamas, mis võiks mõjutada teisi riike.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
03. December 2014, 14:35
Otsi:

Ava täpsem otsing