Securitas meelitab töötajaid tagasi

18. detsember 2014, 13:42

Securitase auto Securitase auto
Foto: Postimees/Scanpix

Turvafirma Securitase töötajad on ettevõttest lahkunud, et proovida kätt teistes turvafirmades, kuid suur osa neist tuleb ettevõttesse tagasi, sest tööandja on usaldusväärne, märkis täna Palgainfo Agentuuri seminaril Securitas Eesti personalijuht Marge Litvinov.

"Meie töötajad on nagu nipernaadid, kes kevadel lähevad ja sügisel tulevad," naljatles Litvinov. Ta tõdes, et hoolimata sellest, et mõnele endisele töötajale on teises ettevõttes pakutud kõrgemat palka, on paljud Securitasesse tagasi tulnud, sest nad on usaldusväärsem tööandja kui mõni teine. Ta lisas, et on tagasi tulnud töötajatelt kuulnud, kuidas mujal on olnud probleeme lubaduste täitmise ja raha maksmisega, kuid Securitases selliseid asju ei toimu. Litvinov lisas ka, et iga töötaja on neile oluline ja kui lahkunu oli usaldusväärne, võetakse ta hea meelega tööle tagasi.

Samas tõdes personalijuht, et turvasektoris on tööjõu vajadus suur, ajuti on neil puudu mitusada inimest ja töökuulutsed on pidevalt üleval. Oma kuulutuses eelistab ettevõte palganumbri välja tuua, et vältida inimesi, kes tulevad liiga kõrgete ootustega kandideerima. "Me ei taha põhjendamatult kulutada aega neile, kes sellise palga eest töötada ei taha," ütles ta.

Küsimusele, milliste palgasoovidega tullakse, vastas Litvinov, et eeldatakse Eesti keskmist palka. Ka töötajate tagasisidest on olnud kuulda sama soovi. Litvinov aga selgitas, et kui ta jagab keskmise palga ära töötundide arvuga, tuleb selline number, mida ei ole isegi klient valmis maksma. Seega on neil väga raske palkasid tõsta.

Kandideerijad ootavad tagasisidet

Paneelis, mis puudutas värbamispraktikaid, uuriti, kuidas tööandja inimesi leiab ja kas mitte valituks osutunud kandidaatidele antakse tagasisidet. Nimelt selgus Palgainfo Agentuuri küsitlusest, et paljud ettevõtted ei anna kandidaatidele kuigi põhjalikku tagasisidet, sama tajuvad ka töötajad, kuigi soov tagasisidet saada on suur.

Litvinov sõnas, et värbamissuunad on Securitas selged - otsitakse kogemusega turvatöötajat, kes teaks, mis sektoris toimub ja näeksid, mis on Securitases teistmoodi võrreldes varasemate tööandjatega.

Tagasiside andmine on turvafirmale samuti oluline, kuigi see võib venida, sest konkurss võib kesta pikalt, kui ei ole piisavalt kandidaate, kellele üldse tagasisidet anda. Kord kuus aga püütakse tagasisidet saata.

Samas paneelis osalenud personaliotsingufirma HR Factory turundus- ja müügidirektor Pille Semjonov rääkis, et nemad tahavad tagasisidet anda võimalikult neutraalselt, sest kunagi ei tea, kuidas saadetud kirja tõlgendatakse. "Mõnele agaramale kandidaadile on parem anda tagasisidet telefoni teel, et kuulda, kuidas ta reageerib ja jutust aru saab," märkis Semjonov.

Ta tõi näiteks konkursi, kus nõuti spetsiifilist keeleoskust ja leiti noor, kel suuri kogemusi polnud, kuid keeleoskus oli olemas. Kui pärast värbamise lõppu võttis ühendust üks teine kandidaat, kellel oli rohkem kogemust, ja küsis tagasisidet, solvus ta kuuldud jutu peale ja esitas ettevõttele arve selle eest, et kogu värbamisprotsessis üldse osales.

Täna toimub von Krahli teatris Palgainfo Agentuuri seminar, mille fookuses on Eesti värskeima tööturu- ja palgauuringu tulemused. Novembris küsitles agentuur rohkem kui 300 tööandjat ning ligi 16 000 töötajat ja tööotsijat. Uuringu tulemusi tutvustab Palgainfo Agentuuri juht ja analüütik Kadri Seeder, kommenteerivad praktikud ja eksperdid.

Jälgi Äripäeva sotsiaalmeedias
Äripäeva uudiskiri

Telli värsked majandusuudised oma meilile. Liitu Äripäeva uudiskirjaga:

* E-mail:

* Nimi:

Täname, et tellisite Äripäeva uudiskirja!

Saatsime teie e-posti aadressile liitumise kinnituskirja.

Kui kinnituskiri pole teieni jõudnud, kontrollige, kas sisestasite aadressi õigesti. Küsimuste korral võtke ühendust online@aripaev.ee.

Tellitud uudiskirjast saate loobuda iga saadetud uudiskirjaga.

Märksõnad

Toimetaja valik

Eesti laenab kõige vähem 10:15 25. juuli 2016

Eesti üllatas riigivõlaga

6 Eesti riigivõlg üllatas tänavu esimeses kvartalis kahanemisega ajal, kui enamikul naabritel kasvab see rekordkiirusel, selgub värsketest Eurostati andmetest.
11:59 25. juuli 2016

Nintendo aktsia on vabalanguses

Arvamused

Sisuturundus

Fotod ja videod

Investor Toomas

Investor Toomase portfelli hetkeseis:

252 021 €

RAHA

21%

AKTSIAD

79%
Aktsiaportfelli graafik
1k
6k
1a
5a
max
 
Portfelli uuenemise samm 1 päev

Ühisinvesteerimine

Börsiuudised

11:00 24. juuli 2016

Saabub gigantide tõetund

Indeksid

Indeks
Periood

Tallinna börs

  % EUR
Arco Vara--
Tallinna Kaubamaja--
Silvano Fashion--
Merko Ehitus--
Harju Elekter--

Uudised

10:54 25. juuli 2016

Ericssoni juht sai hundipassi

Kasulikud


Äripäev meenutab


Kõik eramaja ehitusest 2016

Miks kasutada majaehitusel projektijuhtimise teenust?

Äri eduks

Äripäeva kliendiblogi

    Konverentside laadimine

Kasulikud pakkumised

Autorollo afäär

Rosimannus

Suur ülevaade: kuidas kõik toimus

Äripäeva TOPid

Palga TOP

Rikaste TOP

Dividendide TOP

Gaselli TOP

TOP 100

Juubel

Vabalt!

Edulugu nimega Sylvester

Paberlehe PDF

Täname
Täname, et teatasite sobimatust kommentaarist.

Sulge
Saada vihje
Äripäev ootab lugejatelt vihjeid huvitavate ja põnevate sündmuste või teemade kohta. Saada vihje siit ja võib-olla just Sinu info põhjal ilmub peatselt lugu Äripäevas. Vihje saatja võib jääda anonüümseks.