Superteisipäeval valitsesid Trump ja Clinton

02. märts 2016, 08:14

Hillary Clinton Hillary Clinton

Superteisipäevaks nimetatud USA presidendivalimiste eelvalimistel pääsesid mõjule vabariiklastest kinnisvaramogul Donald Trump ning demokraatidest Hillary Clinton.

CNNi andmeil võitis Trump 11 osariigis toimunud eelvalmistel 7 osariigis: Georgias, Vermontis, Virginias, Alabamas, Massachusettsis, Tennessees ja Arkansas's. Clinton võitis Georgia, Virginia, Alabama, Massachusettsi, Tennesee, Texase ja Arkansas' osariigis.

Nii Clintoni kui Trumpi võidukõne andis märku, et kaks osapoolt juba teavad, et neil tuleb lähikuudel teineteisega rinda pista. Näiteks viitas Clinton Trumpi plaanile ehitada USA ja Mehhiko vahele sein, et võidelda illegaalse sisserändega, väites, et tegelikult tuleks inimestele anda võimalus ning et iga ameeriklane saaks elada nii hästi, kui vähegi võimalik.

Lisaks sai Clintonilt kriitikat Trumpi loosung „Make America Great Again“ („Teeme Ameerika taas suureks“). „Tean, et meil on palju tööd teha. See pole Ameerika taas suureks tegemine. Ameerika on alati suur olnud. Me peame tegema Ameerika terviklikuks ning täitma need tühimikud, mis on täitmata,“ selgitas Clinton, vahendab Business Insider.

Trump ei jäänud Clintonile mõistagi võlgu. „Vaatasin Hillary kõnet, ning millest ta kõneleb: „Palgad on kehvad, kõik on kehvasti ja kõigil läheb kehvasti, kuid meie muudame asja. Ta on seal olnud liiga kaua,“ lausus Trump, viidates Clintoni pikaaegsele valitsuskarjäärile. Trump kritiseeris Clintonit, viidates, et Clinton ei muutu oma sõnavõttudes selgemaks, pigem vastupidi.

Samuti kaitses kinnisvaramogul oma loosungit. „Tema tahab Ameerika taas terviklikuks teha ning ma püüan aru saada, millel see idee põhineb,“ lausus Trump. „Ameerika suureks tegemine saab olema palju parem kui Ameerika terviklikuks tegemine,“ lisas ta.

Trump viitas oma kõnes ka teistele vabariiklaste kandidaatidele, väites, et neil ei õnnestu teda võita. Samuti kiitles ta oma heade võimalustega Clintonit võita ning et nende omavaheline mõõduvõtmine saab olema „lihtne“. „Te ju näete arvamusküsitlusi, ma võidan Hillaryt mitmes neist,“ sõnas Trump.

Demokraatidest sai teise koha Bernie Sanders, kes võttis võidu neljas osariigis: koduosariigis Vermontis ning Oklahomas, Minnesotas ja Colorados. Mees pole maha matnud lootust saada demokraatide presidendikandidaadiks. „Kümme kuud tagasi oli meil kolm protsenti toetust. Oleme maha käinud pika tee,“ lausus ta.

Vabariiklastest sai teise tulemuse Ted Cruz, kes võitis kolmes osariigis: Oklahomas, Texases ning Colorados. Marco Rubio võidutses Minnesotas.

Jälgi Äripäeva sotsiaalmeedias
Äripäeva uudiskiri

Telli värsked majandusuudised oma meilile. Liitu Äripäeva uudiskirjaga:

* E-mail:

* Nimi:

Täname, et tellisite Äripäeva uudiskirja!

Saatsime teie e-posti aadressile liitumise kinnituskirja.

Kui kinnituskiri pole teieni jõudnud, kontrollige, kas sisestasite aadressi õigesti. Küsimuste korral võtke ühendust online@aripaev.ee.

Tellitud uudiskirjast saate loobuda iga saadetud uudiskirjaga.

Seotud lood
Märksõnad

Toimetaja valik

tesla 18:00 30. juuni 2016

Tesla puhul kaks miinust plussi ei tee

1 Tesla Motors teatas enne jaanipäeva, et plaanib osta päikeseenergia paneele tootva SolarCity, kuid investorite ja analüütikute reaktsioon sellele oli kõike muud kui positiivne.
10:29 30. juuni 2016

Nafta veab börse alla

Arvamused

Sisuturundus

Fotod ja videod

Investor Toomas

Investor Toomase portfelli hetkeseis:

245 397 €

RAHA

21%

AKTSIAD

79%
Aktsiaportfelli graafik
1k
6k
1a
5a
max
 
Portfelli uuenemise samm 1 päev

Ühisinvesteerimine

Börsiuudised

Nafta hinnad tegid 3% languse
22:30 30. juuni 2016

Nafta hind kukkus 3%

Indeksid

Indeks
Periood

Tallinna börs

  % EUR
Arco Vara--
Tallinna Kaubamaja--
Silvano Fashion--
Merko Ehitus--
Harju Elekter--

Uudised

Kasulikud


Äripäev meenutab


Kõik eramaja ehitusest 2016

Miks kasutada viilkatuste puhul eterniiti?

Äri eduks

Äripäeva kliendiblogi

    Konverentside laadimine

Kasulikud pakkumised

Autorollo afäär

Rosimannus

Suur ülevaade: kuidas kõik toimus

Äripäeva TOPid

Palga TOP

Rikaste TOP

Dividendide TOP

Gaselli TOP

TOP 100

Juubel

Vabalt!

Fitbit
08:31 28. juuni 2016

Brexit mõjutas londonlaste und


Edulugu nimega Sylvester

Paberlehe PDF

Täname
Täname, et teatasite sobimatust kommentaarist.

Sulge
Saada vihje
Äripäev ootab lugejatelt vihjeid huvitavate ja põnevate sündmuste või teemade kohta. Saada vihje siit ja võib-olla just Sinu info põhjal ilmub peatselt lugu Äripäevas. Vihje saatja võib jääda anonüümseks.