Edukas metsaühistu kui isiklik metsafirma

13. juuli 2016, 08:30
Mikk Link metsas.
http://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160713/NEWS/160719931/AR/0/AR-160719931.jpg

Metsaühistute hulgas üks nooremaid, Läänemaa Metsaühistu, on kuue aasta jooksul kiirelt kasvanud. Tänavu edukaimaks pärjatud ühistu on majakas paljudele teistele, kirjutab 15. juuli kuukiri Metsamajandus.

Ühistule panid 2010. aasta märtsis aluse kümmekond Läänemaa metsaomanikku, kuna tollal polnud sealkandis ülemaakonnalist tugevat metsaühistut. Olid Raplamaa ja Läänemaa piiril paiknev Kullamaa-Loodna metsaühistu ning Läänemaa ühistu, mille liikmeiks palju rootslasi. Kuna viimases tekkisid rahalised probleemid ja sisekonfliktid, ühistu likvideeriti ning rootslased tegid oma ühistu Rootsis.

“Uue ühistu loomise võtmeisikuteks olid Ants Varblane, kes valdas rootsi keelt, ja Sven Köster. Õppisin tollal Rootsis, kui Stockholmis tutvustati vastloodud ühistut rootslastest metsaomanikele. Nad tulid ideega kaasa ja enamik neist liitus paari aasta jooksul. Mind kui vastlõpetanud metsanduse magistrit võeti ka kampa,” meenutas Läänemaa Metsaühistu tegevjuht Mikk Link.

Toetuste taotlejast kõigi teenuste pakkujaks

Sinu tellimus on lõppenud.

Loe Äripäeva tutvumishinnaga 1 euro nädalas

Äripäeva proovitellijana saate ligipääsu ainult tellijatele mõeldud sisule.
Teile on kättesaadavad kõik Äripäeva lukus lood, TOP'id, börsiuudised ja Investor Toomase nõuanded.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. July 2016, 08:35
Otsi:

Ava täpsem otsing