Indrek Kald • 18. november 2010 kell 11:56

Tarbijakaitse hoiatab SunnyGroupi eest

Tarbijakaitseamet hoiatab inimesi registreeringu ning tagatiseta tegutseva reisifirma SunnyGroup OÜ eest.

Amet tuvastas täna järelevalve käigus ning tarbijatelt saadud info alusel, et end reisiettevõtjana tutvustaval SunnyGroupil puudub kohustuslik registreering majandustegevuse registris ning samuti pole ettevõttel ka tagatist. Ettevõtte omanik on Rene Riomar.

SunnyGroup pakub oma kodulehel pakettreise mitmetesse sihtkohtadesse, näiteks Egiptus, Gambia, Keenia, Hiina, Sri Lanka, USA, Brasiilia, Hispaania. Lisateenustena võimaldab ettevõte reisikindlustuse sõlmimist ja viisade vahendamist.

Vastavalt turismiseaduses sätestatule on reisiettevõtja tegevus lubatud vaid juhul, kui tal on registreering ning kohustuslik tagatis, teatas tarbijakaitseamet. Mõlema eelmainitu puudumisel alustas amet SunnyGroupi suhtes menetlust ning  esitas nõude seadusevastase tegevuse peatamiseks.

Tarbijakaitseamet rõhutab, et reisiettevõtet valides tuleb kindlasti kontrollida, kas sellel on olemas registreering ning tagatis. Mõlemaid saab kontrollida majandustegevuse registrist.

SunnyGroup OÜd ei tasu segi ajada reisiettevõtjaga Sunny Holidays OÜ, lisas tarbijakaitseamet oma teates.

Hetkel kuum