Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ensto Ensek saab uue juhi

  Kunagi peab ikka pensionile minema ja mina lõpetan väga rahuliku südamega, lausus mai alguses Ensto Enseki juhatuse esimehe kohalt lahkuv Üllas Täht.

  „Ükskord peab inimene ju lahkuma, ma lähen nüüd pensionile,“ rääkis Täht, kes on ettevõttes töötanud alates 1992. aastast. Uueks juhiks saab Peeter Mõrd.
  Ametlikult annab Täht juhipositsiooni üle 1. mail, kuid sisuliselt toimub üleandmine juba aprillikuu jooksul.
  Tööstusfirma on Tähe hinnangul praegu väga heas seisus. „Ettevõte toimib ja on efektiivne, täidame tellimusi hästi ja meil on väga hea tarnekindlus. Ehk täidame kõiki neid ülesandeid, mida kontsern meile ette seab,“ iseloomustas Täht.
  Uue juhiga jätkab ettevõte tegevust samamoodi ning olulisi uuendusi pole Tähe kinnitusel ette näha. Mõningaid struktuurimuudatusi tuleb ikka ette, kuid see on rohkem ettevõttesisene küsimus, märkis Täht.  Selleks aastaks pole Tähe sõnul ka erilist kasvu planeeritud. „Kui aga töötame sel aastal nii stabiilselt kui möödunud aastal, siis on emafirma küll meiega rahul,“ lisas ta. 
  Uueks Ensto Enseki juhiks saab 2,5 aastat ettevõttes töötanud Peeter Mõrd, kes juhtis siiani Tallinna tehast. Alates maikuust jääb ta edasi tehase juhiks ning vastutab ka kogu ettevõtte tegevuse eest. Konkurssi juhi ametikohale Tähe kinnitusel ei korraldatud, vaid tehti parim valik firma seest.
  Oma otsust just praegu pensionile minna kommenteeris Täht: „Kunagi peab see ikkagi juhtuma. Mina lõpetan küll väga rahuliku südamega.“
  Ensto Ensek AS on Soome tööstuskontserni kuuluv ettevõte, mis toodab elektrijaotusseadmeid ja juhtaparatuuri. Ettevõtte müügikäive ulatus 2011. aastal 69,3 miljoni euroni ja kasum oli 9,5 miljonit eurot. Aasta varem oli käive 60,8 ja kasum 4,5 miljonit eurot. Ettevõte andis möödunud aastal tööd 430 inimesele.
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Infoturbe ekspert: identiteedivargusi on rohkem kui maailmas inimesi, teadlikkus peab tõusma
Tänavust infoturbeaastat iseloomustavad uued ründeviisid, kasvav identiteedivarguste arv, keerukamaks muutunud ründed ning digitaalse tarneahela riskid, kirjutab IT-ettevõtte Datafox infotrube juht Janar Randväli.
Tänavust infoturbeaastat iseloomustavad uued ründeviisid, kasvav identiteedivarguste arv, keerukamaks muutunud ründed ning digitaalse tarneahela riskid, kirjutab IT-ettevõtte Datafox infotrube juht Janar Randväli.
USA aktsiaturud alustasid juulit tõusuga
USA peamised aktsiaindeksid alustasid uut kuud positiivses meeleolus, tõustes üle protsendi eilsest sulgumistasemest kõrgemale.
USA peamised aktsiaindeksid alustasid uut kuud positiivses meeleolus, tõustes üle protsendi eilsest sulgumistasemest kõrgemale.
Uueks ehituse asekantsleriks saab Ivo Jaanisoo
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Liina Kersna jääb ametisse Valitsuses ei tohi alla 7 liikme
Peaminister Kaja Kallas otsustas haridusministri Liina Kersna tagasiastumispalvega oodata uue valitsuseni.
Peaminister Kaja Kallas otsustas haridusministri Liina Kersna tagasiastumispalvega oodata uue valitsuseni.
Haapsalu raudtee pikendamine liigub teadmata tulevikku
Lisaks Tallinna Haigla Euroopa Liidu taasterahastust eemaldamisele otsustas valitsus lõpetada ka Turba–Risti raudtee ehitamisele 34 miljoni euro mahus toetuse andmise.
Lisaks Tallinna Haigla Euroopa Liidu taasterahastust eemaldamisele otsustas valitsus lõpetada ka Turba–Risti raudtee ehitamisele 34 miljoni euro mahus toetuse andmise.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.