• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ensto Ensek saab uue juhi

  Kunagi peab ikka pensionile minema ja mina lõpetan väga rahuliku südamega, lausus mai alguses Ensto Enseki juhatuse esimehe kohalt lahkuv Üllas Täht.

  „Ükskord peab inimene ju lahkuma, ma lähen nüüd pensionile,“ rääkis Täht, kes on ettevõttes töötanud alates 1992. aastast. Uueks juhiks saab Peeter Mõrd.
  Ametlikult annab Täht juhipositsiooni üle 1. mail, kuid sisuliselt toimub üleandmine juba aprillikuu jooksul.
  Tööstusfirma on Tähe hinnangul praegu väga heas seisus. „Ettevõte toimib ja on efektiivne, täidame tellimusi hästi ja meil on väga hea tarnekindlus. Ehk täidame kõiki neid ülesandeid, mida kontsern meile ette seab,“ iseloomustas Täht.
  Uue juhiga jätkab ettevõte tegevust samamoodi ning olulisi uuendusi pole Tähe kinnitusel ette näha. Mõningaid struktuurimuudatusi tuleb ikka ette, kuid see on rohkem ettevõttesisene küsimus, märkis Täht.  Selleks aastaks pole Tähe sõnul ka erilist kasvu planeeritud. „Kui aga töötame sel aastal nii stabiilselt kui möödunud aastal, siis on emafirma küll meiega rahul,“ lisas ta. 
  Uueks Ensto Enseki juhiks saab 2,5 aastat ettevõttes töötanud Peeter Mõrd, kes juhtis siiani Tallinna tehast. Alates maikuust jääb ta edasi tehase juhiks ning vastutab ka kogu ettevõtte tegevuse eest. Konkurssi juhi ametikohale Tähe kinnitusel ei korraldatud, vaid tehti parim valik firma seest.
  Oma otsust just praegu pensionile minna kommenteeris Täht: „Kunagi peab see ikkagi juhtuma. Mina lõpetan küll väga rahuliku südamega.“
  Ensto Ensek AS on Soome tööstuskontserni kuuluv ettevõte, mis toodab elektrijaotusseadmeid ja juhtaparatuuri. Ettevõtte müügikäive ulatus 2011. aastal 69,3 miljoni euroni ja kasum oli 9,5 miljonit eurot. Aasta varem oli käive 60,8 ja kasum 4,5 miljonit eurot. Ettevõte andis möödunud aastal tööd 430 inimesele.
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Börsiteemad on hägused? Siit saab abi! Tallinna börsi juhi aktsiatesse investeerimise ABC
Riskivaba investeerimist pole olemas, samas riski võtmata ei ole paremat homset, kirjutab Tallinna börsi juht Kaarel Ots aktsiatesse investeerimise põhitõdesid meenutades.
Riskivaba investeerimist pole olemas, samas riski võtmata ei ole paremat homset, kirjutab Tallinna börsi juht Kaarel Ots aktsiatesse investeerimise põhitõdesid meenutades.
Elder: signaal indikeerib märkimisväärse ralli algust
Kaupleja Alexander Elder juhib tähelepanu nn piigi (Spike) signaalile, mis indikeerib, et alata võib märkimisväärne ralli.
Kaupleja Alexander Elder juhib tähelepanu nn piigi (Spike) signaalile, mis indikeerib, et alata võib märkimisväärne ralli.
Parimad juhid: avaliku sektori juhtide palgad peavad tõusma
Konkursi parim juht finalistid LHV Grupi juht Madis Toomsalu ja Enefit Green juht Aavo Kärmas leidsid saates „Kuum tool“, et avaliku sektori tasud peaksid olema kõrgemad kui täna. Tänavusel konkursil esikolmikusse jõudnud kahe börsifirma juhi palganumber on näiteks kolm korda kõrgem kui konkursil kolmandal finalistil, Häirekeskuse juhil Kätlin Alvelal. Juhid on juhid ja vahet ei olegi, kas nad on eraettevõttes või avalikus sektoris, leidis Aavo Kärmas.
Konkursi parim juht finalistid LHV Grupi juht Madis Toomsalu ja Enefit Green juht Aavo Kärmas leidsid saates „Kuum tool“, et avaliku sektori tasud peaksid olema kõrgemad kui täna. Tänavusel konkursil esikolmikusse jõudnud kahe börsifirma juhi palganumber on näiteks kolm korda kõrgem kui konkursil kolmandal finalistil, Häirekeskuse juhil Kätlin Alvelal. Juhid on juhid ja vahet ei olegi, kas nad on eraettevõttes või avalikus sektoris, leidis Aavo Kärmas.
Soome suurim maasikakasvataja palkab ukrainlaste asemele tailased
Soome suurim maasikakasvataja Koivistoinen Mansikkapaikka, mis on varasematel aastatel tuginenud Ukraina tööjõule, kasutab sel suvel Tai marjakorjajaid.
Soome suurim maasikakasvataja Koivistoinen Mansikkapaikka, mis on varasematel aastatel tuginenud Ukraina tööjõule, kasutab sel suvel Tai marjakorjajaid.
Ehituses mõjutavad otsuseid riik, alampakkujad ja teadmatus
Mõjukuse näitaja on see, kui keegi suudab sektorit mingis suunas liigutada. Ehituses ei ole ühtegi sellist inimest, kes suudaks seda üksinda teha, leidis Otsustajate TOPis ehitussektori pingerivis teisel kohal olev Raivo Rand.
Mõjukuse näitaja on see, kui keegi suudab sektorit mingis suunas liigutada. Ehituses ei ole ühtegi sellist inimest, kes suudaks seda üksinda teha, leidis Otsustajate TOPis ehitussektori pingerivis teisel kohal olev Raivo Rand.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.