• Jaga lugu:

  FED hoiatab uue börsikrahhi eest

  Börsil kaubeldavad fondid (ETFid), mis kasutavad kahe- ja kolmekordseid võimendusi, võivad USA Föderaalreservi hinnangul põhjustada järgmise suure börsikrahhi.

  Föderaalreserv avalikustas dokumendi, kus kirjutatakse, et ETFid võivad käituda samasuguse „portfelli kindlustusena“, mis kutsusid esile 1987. aasta börsikrahhi.
  „Kuigi (võimendusega ETFid) ei ole nii suured nagu 1980ndate portfelli kindlustajad ega ole siiamaani aktsiaturgude aktiivsust segi paisanud, võib kauplemine destabiliseeruda kõrge volatiilsuse ajal,“ kirjutas uuringu autor Tugkan Tuzun.
  Eksperdid peavad Föderaalreservi avaldust naeruväärseks. „Kuidas on Föderaalreservil jultumust hoiatada kedagi võimenduse ohtude eest, kui see on ise üle võimendatud,“ ütles ETFide ekspert Ron DeLegge.
  ConvergEx’i turu peastrateeg Nicholas Colas usub, et Fed võib piirata ETFidega kauplemist. „Näib olevat üsna selge, et selliste toodete keelamine ebatavalistel aegadel on midagi, mida nad võivad soovitada,“ ütles ta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Kaamose tegevjuht: Lätis (veel) buumi ei ole
Läti kinnisvaraturu viimaste aastate kasvutempo pole küll selline nagu Eestis, aga see-eest tugeva kasvupotentsiaaliga, nendib kolm aastat lõunanaabrite turul tegutsenud Kaamos Kinnisvara värske tegevjuht Taimo Murer.
Läti kinnisvaraturu viimaste aastate kasvutempo pole küll selline nagu Eestis, aga see-eest tugeva kasvupotentsiaaliga, nendib kolm aastat lõunanaabrite turul tegutsenud Kaamos Kinnisvara värske tegevjuht Taimo Murer.
Ekspress Grupp pikendas finantsjuhi volitusi
Ekspress Grupi nõukogu otsusega pikendati juhatuse liikme ning finantsjuhi Signe Kukini volitusi kuni 2024. aasta lõpuni, teatas ettevõte börsile.
Ekspress Grupi nõukogu otsusega pikendati juhatuse liikme ning finantsjuhi Signe Kukini volitusi kuni 2024. aasta lõpuni, teatas ettevõte börsile.
Raadiohommikus: Tesla teise kvartali tulemustest, Ööd Mirror Houses investeeringust ja e-kaubanduse rekordaastast
Peegelmaju tootev Ööd Grupp sai investeeringu rahvusvahelisest investeerimisfirmalt BBox, et oma tegevust laiendada. Stuudios on külas Öödi üks asutajatest Andreas Tiik, räägime temaga ettevõtte tulevikuplaanidest.
Peegelmaju tootev Ööd Grupp sai investeeringu rahvusvahelisest investeerimisfirmalt BBox, et oma tegevust laiendada. Stuudios on külas Öödi üks asutajatest Andreas Tiik, räägime temaga ettevõtte tulevikuplaanidest.
Nädala raadiohitid: edukate naiste õppetunnid ja muudatused ühisrahastuses
Eestis paljude investorite seas menukad ühisrahastusportaalid peavad selle aasta novembriks oma tegevust põhjalikult muutma. Äripäeva raadio selle nädala ühest kõige kuulatumast saatest saab teada, mis muutusi ühisrahastusportaale ees ootab ja kuidas need muudatused turgu mõjutavad.
Eestis paljude investorite seas menukad ühisrahastusportaalid peavad selle aasta novembriks oma tegevust põhjalikult muutma. Äripäeva raadio selle nädala ühest kõige kuulatumast saatest saab teada, mis muutusi ühisrahastusportaale ees ootab ja kuidas need muudatused turgu mõjutavad.