• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eesti võitis kirsi tordil

  Aivar ReheFoto: Raul Mee

  Nordea ja DNB Balti panganduse koondumine uue iseseisva Balti panga alla peakontoriga Eestis on hea uudis. Kirss tordil on otsus asutada uue panga peakontor Eesti panganduse süsteemis ning luua filiaalid Lätis ja Leedus, kirjutab Danske Banki endine juht Aivar Rehe.

  Igal äritegevusel on peakontori ehk oluliste otsuste tegemise asukohal määrav roll. Uue panga kapitali koondumine Eesti pangandusse on Eesti suurim võit selles protsessis. Loodav pank suurendab Eesti pangandussektori varade mahtu ligi 40%.Uuel pangal on süsteemselt olulise panga staatus, mis tähendab kõrgendatud nõuete täitmise kohustust. Läti ja Leedu filiaalide ärijuhtimine karmistavad riskide juhtimise kvaliteedi ja järelevalve nõudeid veelgi.
  Eesti, aga ka Läti/Leedu finantsinspektsioonid ning Euroopa Keskpank tagavad järelevalve vajalikul ennetaval määral ja see tähendab kliendile turvalisust.
  Konkurents on hea
  Pangandus, mis on kliendile suunatud teenusevaldkond, ei saa ümber konkurentsi aspektist. Uus pank toob Balti panganduse jaeklientidele täiendava konkurentsi kahe tugeva Rootsi brändi, Swedbanki ja SEB kõrvale. Kolme suure brändi pangateenus(t)e võistlusest võidavad kohalikud jae- ja ärikliendid.
  Uue panga starti plaanitakse hiljemalt üheksa kuu pärast. Nii suure väljakutse puhul võib aeg muutuda vaenlaseks. Uue panga loomise juures tuleb teha otsuseid, mis on seotud nn kõva varaga: kontorite võrk, panga toodete kujundamine, infotehnoloogia jms. Keerulisem isegi kui kõva varaga on ehk aga hoopis “pehmega” ehk töö panga personaliga. Personaliga tuleb võimalikult vähe eksida.
  Müügisilti ei tõtta külge riputama
  Suured muutused kolmes Balti riigis korraga nõuavad panga juhtidelt võimet ja valmisolekut kommunikeerida meeskonnale muutusi efektiivselt.
  Hea on uue panga loomise ettevalmistusse võimalikult palju kaasata eri juhtimistasandite töötajaid. Lisaks tuleb kindlasti arvesse võtta Eesti, Läti ja Leedu äritavade ja kultuuri erinevusi.
  Ära ei saa unustada omanikega kaasa tulevaid Taani ja Norra äri- ja otsuste tegemise tavasid.Tuleb tunnustada kahe suure Skandinaavia brändi võimet ja suutlikkust kokku leppida Balti ärisuundade ühendamises.  Praeguse info põhjal ei kiirustaks ma küll sellele tegevusele ega selle tulemusele müügisilti külge riputama.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Vastukaja: rahandusminister viskab krüptobeebi koos vanniveega välja
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
USA Toidu-ja Ravimiamet hääletas kolmanda vaktsiinidoosi vastu
Reedel hääletas USA Toidu-ja Ravimiamet (FDA) Pfizeri kolmanda vaktsiinidoosi heakskiitmise vastu, vahendab Yahoo Finance.
Reedel hääletas USA Toidu-ja Ravimiamet (FDA) Pfizeri kolmanda vaktsiinidoosi heakskiitmise vastu, vahendab Yahoo Finance.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Rahandusministri arvates võiks rahapesu andmebüroo litsentside andmise peatada
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.