• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eesti võitis kirsi tordil

  Aivar ReheFoto: Raul Mee

  Nordea ja DNB Balti panganduse koondumine uue iseseisva Balti panga alla peakontoriga Eestis on hea uudis. Kirss tordil on otsus asutada uue panga peakontor Eesti panganduse süsteemis ning luua filiaalid Lätis ja Leedus, kirjutab Danske Banki endine juht Aivar Rehe.

  Igal äritegevusel on peakontori ehk oluliste otsuste tegemise asukohal määrav roll. Uue panga kapitali koondumine Eesti pangandusse on Eesti suurim võit selles protsessis. Loodav pank suurendab Eesti pangandussektori varade mahtu ligi 40%.Uuel pangal on süsteemselt olulise panga staatus, mis tähendab kõrgendatud nõuete täitmise kohustust. Läti ja Leedu filiaalide ärijuhtimine karmistavad riskide juhtimise kvaliteedi ja järelevalve nõudeid veelgi.
  Eesti, aga ka Läti/Leedu finantsinspektsioonid ning Euroopa Keskpank tagavad järelevalve vajalikul ennetaval määral ja see tähendab kliendile turvalisust.
  Konkurents on hea
  Pangandus, mis on kliendile suunatud teenusevaldkond, ei saa ümber konkurentsi aspektist. Uus pank toob Balti panganduse jaeklientidele täiendava konkurentsi kahe tugeva Rootsi brändi, Swedbanki ja SEB kõrvale. Kolme suure brändi pangateenus(t)e võistlusest võidavad kohalikud jae- ja ärikliendid.
  Uue panga starti plaanitakse hiljemalt üheksa kuu pärast. Nii suure väljakutse puhul võib aeg muutuda vaenlaseks. Uue panga loomise juures tuleb teha otsuseid, mis on seotud nn kõva varaga: kontorite võrk, panga toodete kujundamine, infotehnoloogia jms. Keerulisem isegi kui kõva varaga on ehk aga hoopis “pehmega” ehk töö panga personaliga. Personaliga tuleb võimalikult vähe eksida.
  Müügisilti ei tõtta külge riputama
  Suured muutused kolmes Balti riigis korraga nõuavad panga juhtidelt võimet ja valmisolekut kommunikeerida meeskonnale muutusi efektiivselt.
  Hea on uue panga loomise ettevalmistusse võimalikult palju kaasata eri juhtimistasandite töötajaid. Lisaks tuleb kindlasti arvesse võtta Eesti, Läti ja Leedu äritavade ja kultuuri erinevusi.
  Ära ei saa unustada omanikega kaasa tulevaid Taani ja Norra äri- ja otsuste tegemise tavasid.Tuleb tunnustada kahe suure Skandinaavia brändi võimet ja suutlikkust kokku leppida Balti ärisuundade ühendamises.  Praeguse info põhjal ei kiirustaks ma küll sellele tegevusele ega selle tulemusele müügisilti külge riputama.
 • Hetkel kuum

Coopi äripanganduse juht: kiire kohanemisvõime aitab Eesti ettevõtjatel “täiusliku tormi” üle elada
Tänavu esimeses kvartalis Eesti ja Euroopa majandust tabanud niinnimetatud täiuslik torm tõi kaasa korraliku ehmatuse. Samas näitavad kõik praegused märgid, et Eesti ettevõtjad on kiired kohanejad ning ka seekordse kriisi mõju jääb kardetust tagasihoidlikumaks, kirjutab Coop Panga äripanganduse juht Arko Kurtmann.
Tänavu esimeses kvartalis Eesti ja Euroopa majandust tabanud niinnimetatud täiuslik torm tõi kaasa korraliku ehmatuse. Samas näitavad kõik praegused märgid, et Eesti ettevõtjad on kiired kohanejad ning ka seekordse kriisi mõju jääb kardetust tagasihoidlikumaks, kirjutab Coop Panga äripanganduse juht Arko Kurtmann.
Uudis saudide huvist pani tuntud mootoriõlifirma aktsia rallima
Saudi Aramco huvi osta ära suurem osa Valvoline'ist pani tuntud mootoriõlitootja aktsia New Yorgi börsil hoogsalt tõusma.
Saudi Aramco huvi osta ära suurem osa Valvoline'ist pani tuntud mootoriõlitootja aktsia New Yorgi börsil hoogsalt tõusma.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Tootjad: tänane euroaluste süsteem vajab kiiresti uut lahendust
Pole vist tootmisettevõtet, kus ei oleks probleeme euroalustega. Need kaovad, on kaalult rasked, kipuvad lagunema, puitaluste hind on kerkinud kordades, nende pealt tuleb maksta aktsiisitasu ja kliendid nõuavad suuri kaoprotsente, seega on kogu süsteem ammu ajale jalgu jäänud. Lahendus oleks võtta kasutusele plastaluste ringmajandusteenus, mida veopakendite ringlusteenuseid pakkuvad ettevõtted juba mujal maailmas pakuvad. Millise võidu see tootjatele ja jae kauplejatele toob?
Pole vist tootmisettevõtet, kus ei oleks probleeme euroalustega. Need kaovad, on kaalult rasked, kipuvad lagunema, puitaluste hind on kerkinud kordades, nende pealt tuleb maksta aktsiisitasu ja kliendid nõuavad suuri kaoprotsente, seega on kogu süsteem ammu ajale jalgu jäänud. Lahendus oleks võtta kasutusele plastaluste ringmajandusteenus, mida veopakendite ringlusteenuseid pakkuvad ettevõtted juba mujal maailmas pakuvad. Millise võidu see tootjatele ja jae kauplejatele toob?
Töötajad peavad mainekaks tööandjaks energiafirmat, tudengid Microsofti
Töötavate inimeste jaoks on kõige atraktiivsemad tööandjad riigi või kohaliku omavalitsuse infrastruktuuriettevõtted, tudengid hindavad Microsofti Eesti arenduskeskust, LHVd ja Pipedrive’i, näitab Kantar Emori tööandjate maine pingerida.
Töötavate inimeste jaoks on kõige atraktiivsemad tööandjad riigi või kohaliku omavalitsuse infrastruktuuriettevõtted, tudengid hindavad Microsofti Eesti arenduskeskust, LHVd ja Pipedrive’i, näitab Kantar Emori tööandjate maine pingerida.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.