Olev Remsu • 10 veebruar 2017

Ime, et venelaste kannatus pole veel katkenud

Kirjanik Olev Remsu  Foto: Postimees/Scanpix

KIrjanik Olev Remsu meelest tegelevad tublid rahvuslased riigi õõnestamisega.

Kohati võtab võimust mõttelaad – lähme anname naaberküla poistele peksa! Sellepärast, et nad on nii lollid. Kindlasti tahavad meile kallale tulla, näe, vanasti tulidki, selle eest on veel tasumata. Kodakondsusrežiimi pehmendamine aitaks lahti saada seesugusest külaideoloogiast.

Meie prioriteet number 1 olgu riik. Kui poleks riiki, ei saaks olla ei keele ega kultuuri hoidmist, langeksime meie õnnetute Volga-äärsete suguvendade tasemele. Tundub, et meie tublid rahvuslased tegelevad meie riigi õõnestamisega. Ma natuke imestan, et meie venelaste kannatus pole uuesti katkenud, et pole puhkenud uut pronksiööd. Ja loomulikult peavad nii uued kui vanad kodanikud olema esmalt lojaalsed meie riigile.

Keel? Kui meil nii väiklaselt tänitatakse kellegi keeleapsu ("ei kommentaari") üle, siis vaevalt et see edendab eesti keele pruukimist. Tegelikult peab situatsioon olema vastupidine – rääkige aktsendiga, rääkige vigadega, peaasi, et räägite!

Paratamatust tuleb tunnistada, iibega ja rahva vananemisega on asjad nii, nagu need on, järelikult on õige härjal sarvist kinni haarata. Mida varem, seda parem. Ja mina tõstaksin mahlatoosti selle terviseks, kui Eestist saaks viina- ja tubakaprii riik. 

Hetkel kuum