Leo Siemann • 28 veebruar 2020
Arvamused
Ainult tellijale

Leo Siemann: .est domeen teeks Eesti jõukamaks ja tuntumaks

Leo Siemann.  Foto: erakogu

Ühel edukal e-riigil, nagu Eesti, peaks olema ka oma korralik kommertsdomeen. See võiks olla .est domeen, pakub Eesti leiutaja Inglismaalt Leo Siemann Eduka Eesti arvamuskonkursile saadetud loos.

Tulin sellise mõtte peale juba aastal 2010, kui nägin, kuidas .ee tippdomeeni ümber üks suurem saaga käis. Mängus olid siis, nagu ikka, poliitilised ja majanduslikud erahuvid, mille tulemusel rahvas ootas ja tüdis ning hakkas välismaiseid kommertsdomeene kokku ostma. Pealtnäha justkui süütu lugu. Tulemus oli aga see, et raha, mis oleks võinud eesti rahval .ee domeenide ostmisele kuluda, läks hoopis välismaiste domeenihaldurite taskusse.

    Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum