3. oktoober 2014 • 1 min
Jaga lugu:

Kasvav naftatootmine turgutab USA kaubandust

Nafta puurtorn Louisiana rannikul  Foto: Bloomberg

USA väliskaubanduse puudujääk vähenes augustis ootamatult seitsme kuu madalaimale tasemele. Seda tänu tugevale ekspordile ning kodumaise naftatoodangu elluäratamisele, vahendab CNBC.Import suurenes  0,1 protsenti 238,6 miljardi dollarini. Nafta, petrooleumi ja autode import vähenesid. Viimati importis nii vähe petrooleumi USA 2010. aastal – sellele on kaasa aidanud kodumaise energia buum, mis on vähendanud USA sõltuvust välismaisest naftast.Kaubandusministeerium teatas reedel, et kokku vähenes kaubandusdefitsiit 0,5 protsenti 40,1 miljardi dollarini. Juuli väliskaubanduse puudujääk oli 40,3 miljardit dollarit.Reutersi küsitletud majandusteadlased ootasid defitsiidi suurenemist 40,9 miljardi dollarini.Eksport suurenes augustis 0,2 protsenti 198,5 miljardi dollarini, mida toetasid tootmisvahendite, tarbekaupade ja tööstustarvikute eksport.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt