Raido Neemre • 29. mai 2015 kell 19:35

Wall Street toetab Nike’i hoolimata FIFA skandaalist

Foto: EPA

Vaatamata hiljutisesse FIFA korruptsiooniskandaali sattumist prognoosivad analüütikud, et spordiriiete brändile Nike see suurt mõju ei avalda, vahendab CNBC.

Šveitsi politsei pidas osana USA korruptsioonikahtluse uurimisest kolmapäeval kinni mõned FIFA kõrged ametnikud.161-leheküljelises justiitsministeeriumi dokumendis ei ole mitte ainult kaugeleulatuvaid järeldusi FIFA suhtes, vaid seal on ka viited rahvusvahelise sporditarvete firma peakorterile USA-s, mis on samuti altkäemaksus osalemise üks kahtlusaluseid.Nike aga kinnitas CNBC-le kirjalikus avalduses, et süüdistuse kohaselt ei ole Nike seotud kriminaalse tegevusega.“Süüdistusdokumentides ei ole mingit viidet, et Nike’i töötajad oleksid teadnud midagi või teadlikult osalenud altkäemaksu skeemis,” kinnitas firma kõneisik.Argus Research’i analüütik John Staszak märkis, et tema ei usu, et Nike on kuidagi asjaga seotud. “Suurepärane ettevõte. Suurepärane aktsia,” sõnas ta.

Nike’i aktsiad tegid peale uudise avaldamist väikse languse, kuid lõpetasid päeva vaid 0,6% madalamal. Eilse seisuga oli Nike’i aktsia võrreldes eelmise aastaga teinud 6,4% tõusu.

Hetkel kuum