Mait Kraun • 4. august 2015 kell 20:55

Börs: USA turg kolmandat päeva languses

New Yorgi börs  Foto: EPA

USA aktsiad kukkusid juba kolmandat päeva järjest, sest ettevõtted nagu Allstate Corp ja CVS Health Corp teatasid oodatust halvematest tulemustest. Samuti pikendas Apple’i aktsia oma korrektsiooni, vahendab Bloomberg.

Apple’i pärast tuntakse muret – see on suur aktsia ja ta mõjutab kõiki indekseid,“ ütles investeerimisfirma Financial Service & Associates rahahaldur Randy Warren. „Me oleme näinud, kuidas mitmete ettevõtete tulemused ei suuda ootustele vastata. Globaalse majanduskasvu pärast on suur mure.“

Kindlustusfirma Allstate’i aktsia kukkus 10 protsenti, sest autokindlustusnõuete kasv vähendas ettevõtte kasumit. CVS Health Corpi tulemused ei vastanud analüütikute ootustele ja odavnes 2,5 protsenti. Apple kukkus 3,2 protsenti 6 kuu madalaima tasemeni. Regeneron Pharmaceuticals ja Sprint Corp hüppasid rohkem kui 4,4 protsenti, sest tulemused ületasid ootusi. Baxalta kallines 12 protsenti, sest Shire Plc tegi neile 30 miljardise pakkumise firma ära osta.

Standard & Poor’s 500 indeks odavnes 0,2 protsenti 2093 punktini. Dow Jonesi indeks kukkus 0,3 protsenti ja lõpetas päeva 17 550 punktil. Nasdaq Composite taandus 0,2 protsenti.

Päeva alguses kukkus Brent toornafta alla 50 dollari barrelist. Õhtuks oli aga barreli hind tõusnud 1 protsendi võrra 50,5 dollarini. WTI toornafta tõusis 0,92 protsenti 46,16 dollarini. Kulla hind kukkus 0,33 protsenti 1087 dollarini untsist.

Hetkel kuum