Mait Kraun • 25. august 2015 kell 6:45

Hiina turud täielikus paanikas

Hiina aktsiad on täna jälle langemas.  Foto: EPA

Hiina aktsiaturud jätkasid täna sügavat langust ja on teinud nelja päeva lõikes suurima kukkumise alates 1996. aastast. Investorid kardavad, et Hiina valitsus ei suuda turgu piisavalt toetada, vahendab Bloomberg.

Shanghai Composite indeks odavnes kohaliku aja järgi veerand kolmeks 7 protsendi võrra 2986 punktini. Viimati oli indeks alla 3000 punkti 8 kuud tagasi. Alates 19. augustist on kukkumine olnud nelja päeva jooksul 21 protsenti.

Üle-eelmisel nädalal teatasid Hiina regulaatorid, et sekkumist vähendatakse, kui volatiilsus hakkab langema. Hiina regulaatorid ei andnud investoritele pärast esmaspäevast langust mitte mingisugust kindlust, et turge aidatakse stabiliseerida. Näiteks kuu aega tagasi toimunud languse ajal reageerisid ametnikud kiiresti. Eile kukkus Shanghai Composite indeks 8,5 protsenti.

„See on paanikast tingitud müük ja kindlustunne puudub,“ ütles investeerimisfirma Huaxi Securitiesi analüütik Wei Wei. „Valitsus ei tee midagi, et turgu uuesti päästa. Nüüd levib see igale poole globaalselt.“

CSI 300 indeks kukkus 6,7 protsenti ja langust juhtisid tehnoloogia-, tööstus-, ja toorainesektorid. Hang Seng indeks odavnes 1,4 protsenti.

Hetkel kuum