Mait Kraun • 10. september 2015 kell 20:41

Börs: turud ootavad Fedi otsust

New Yorgi börs  Foto: EPA

USA aktsiad olid täna kallinemas. Sellele aitas kaasa Apple’i aktsia kiire hinnatõus. Investorid ootavad aga Föderaalreservi järgmise nädala otsust intressimäärade tõstmise kohta, vahendab Bloomberg.

„Turgudel on likviidsus ja kauplemismahud väiksed, sest mitte midagi erilist ei toimu,“ ütles investeerimisfirma Raymond Jamesi aktsiakaupleja  Dan McMahon. „Inimesed on on ootel. Turgudel on väga järsud liikumised ja keegi ei tea täpselt, mis nende taga võib olla. Ratsionaalseid otsuseid on sellises keskkonnas raske teha.“

Investorid ootavad eelkõige järgmist nädalat, mil Föderaalreserv peab otsustama, kas intressimäärasid hakatakse tõstma juba septembris või mitte. Kuigi turulanguse ajal rääkisid paljud intresside tõstmise edasilükkamisest, on Föderaalreserv väljendanud, et Hiina aeglustumine ja turgude volatiilsus nende otsust tugevalt ei mõjuta.

Suurimad tõusjad ja langejad

Apple kallines 2,2 protsenti, juhtis tehnoloogiasektori kasvu ja tegi sellega tasa aktsia eilsed kaotused. Biotehnoloogia ettevõtted andsid hoogu tervishoiu sektorile – Biogen Inc ja Gilead Sciences kallinesid kumbki rohkem kui 3 protsenti. Pfizer tõusis 2,1 protsenti. Wynn Resorts odavnes 4,6 protsenti ja Krispy Kreme Doughnuts kukkus 12 protsenti, sest vähendas oma kasumiprognoosi.

Standard & Poor’s 500 indeks tõusis 0,5 protsenti 1952 punktini. Dow Jones lisas samuti 0,5 protsenti ja lõpetas päeva 16 330 punktil. Nasdaq Composite kallines 0,8 protsenti.

Toornafta hind oli täna tõusuteel. WTI kallines 4 protsenti 45,57 dollarini barrelist ja Brent tõusis 2,7 protsenti 48,89 dollarini barrelist. Kulla hind lisas 0,1 protsenti ja unts maksis päeva lõpuks 1110 dollarit.

Hetkel kuum