Mait Kraun • 16. september 2015 kell 8:54

Aasia turud taastuvad põhjapuudutusest

Hiina börs tegi tubli taastumise.  Foto: EPA

Suur osa Aasia turgudest taastus täna pärast kukkumist mitme aasta põhja, vahendab MarketWatch.

Investorid ootavad Föderaalreservi neljapäevast otsust intressimäärade tõstmise kohta. Turgudel aitas tõusta ka USA aktsiate eilne kallinemine. Hongkongi Hang Seng indeks lisas 2,5 protsenti 21 988 punktini. 7. septembril jõudis indeks kahe aasta madalaima tasemeni. Shanghai Composite lisas aga 4,9 protsenti ja lõpetas kauplemispäeva 3152 punktil.

Austraalia S&P/ASX 200 indeks kallines 1,6 protsenti. Lõuna-Korea Kospi lisas 2 protsenti ja taastus sellega kahe aasta põhjast.

Nikkei indeks tõusis 0,8 protsenti. 8. septembril saavutatud seitsme kuu põhjast on indeks rallinud juba 5 protsenti.

Täna ja homme peab Föderaalreserv kohtumise, kus otsustab, kas intressimäärasid tõsta või mitte. Keskpank pole intressimäärasid tõstnud juba ligi 10 aastat.

46 protsenti Wall Street Journali küsitletud ökonomistidest arvasid reedel, et Föderaalreserv tõstab juba homme intressimäärasid. Veel augusti alguses oli see protsent 82. Eile tõusid USA aktsiaturud kahe nädala kõrgtasemeni.

Paljud investorid ei taha enne Föderaalreservi otsust aga panuseid teha. „Ma ei arva, et turg on sisse hinnanud Föderaalreservi intresside tõstmise või mittetõstmise,“ ütles QS Investorsi portfellihaldur Adam Petryk. „See ebakindlus tähendab, et volatiilsus kasvab.“

Hetkel kuum