Mait Kraun • 24. september 2015 kell 8:30

GoPro aktsia vabalanguses

GoPro kaamera  Foto: Bloomberg

Napilt aasta eest börsile läinud kaameratootja GoPro tõusis vähese ajaga üle 400 protsendi. Nüüd pole sellest tõusust enam praktiliselt midagi järel, vahendab CNN Money.

Ekstreemspordiks mõeldud kaameraid tootva GoPro aktsia, mis maksis alguses 24 dollarit, tekitas Wall Streetil suurt entusiasmi – tegemist oli tugeva brändiga, mille aktsia väärtus tõusis kiiresti 100 dollarini.

Hinnatasemed läksid aga üle igasuguse piiri. Kantavaid kaameraid valmistava ettevõtte aktsiad on kukkunud ligi 70 protsenti 31 dollarini. Nii madalale pole aktsia hind langenud alates eelmise aasta juunist. Alates selle aasta 1. augustist on aktsia kukkunud ligi 50 protsenti.

Langusele on hoogu andnud mured, et GoPro ja ekstreemsport ei ole tingimata midagi innovaatilist ning konkurentidel ei ole raske turule tulla.

Et aktsiahinda turgutada ja spekulatsioone summutada, peaks GoPro välja tulema uuenduslike toodetega ja suutma oma positsiooni säilitada. GoPro peab näitama, et suudab kaitsta oma turuosa, kuhu trügivad järjest aktiivsemalt ka droonitootjad.

Tõsi, Wall Street armastab ettevõtet jätkuvalt. Kaks kolmandikku analüütikutest, kes GoPro aktsiat katavad, soovitavad seda osta. Keskmine hinnasiht on 69 dollarit – see on praegusest hinnast rohkem kui kaks korda kõrgem.

Hetkel kuum