Rainer Saad • 9. oktoober 2015 kell 6:45

USA tulemustehooaeg algas nukralt

Alcoa avas tulemuste hooajanegatiivselt.  Foto: EPA

Alumiiniumitootja Alcoa teatas tulemustest, mis olid palju nõrgemad, kui Wall Street ootas.

Alcoa teatas kasumiks aktsia kohta 7 senti ning käibeks 5,57 miljardit dollarit. Thomson Reutersi küsitletud analüütikute konsensus pakkus kasumiks aktsia kohta 13 senti ning käibeks 5,65 miljardit dollarit. Tulemused tulid oodatust nõrgemad, kuna alumiiniumi hind on languses. Tulemuste avaldamise järel läks langusse ka Alcoa aktsia, mis odavnes 5 protsenti.

Hiina kohta ütles Alcoa, et ootab sealsele autotööstusele sel aastal nõrgemat kasvu. Kui varem prognoosis Alcoa 5-8 protsenti kasvu, siis nüüd 1-2 protsenti.

USA suurim alumiiniumifirma teatas eelmisel kuul, et plaanib ettevõtte jagada kaheks. Sellega loodetakse kaitsta tootmissektorit alumiiniumihindade volatiilsuse eest. „Me oleme muutnud ettevõtte konkurentsivõimelisemaks ja tugevamaks ning selles valguses peame keskenduma nendele asjadele, mis on meie kontrolli all,“ ütles Alcoa tegevjuht Klaus Kleinfeld.

Hetkel kuum