Juhan Lang • 27. november 2015 kell 10:34

Privaatpangad pagevad Indiast

India on üks arenev turg, mille vastu investorid aina enam huvi tunnevad.  Foto: EPA

Üks maailma suuremaid panku HSBC teatas, et pakib Indias kokku oma privaatpanganduse üksuse. Tegemist ei ole sugugi ainsa välismaise pangandusgigandiga, mis on Aasia suuruselt kolmandal turul viimastel aastatel alla vandunud.

„Pärast oma globaalse privaatpanganduse tegevuse ülevaatamist Indias otsustasime äri sulgeda,“ teatas pank täna pressiteate vahendusel. „See on kooskõlas panga strateegiaga äri lihtsustada ja toota jätkusuutlikku kasvu.“

Siin ei ole midagi üllatavat. Mitu rahvusvahelist varahaldurit tõttas juba aastate eest Indiasse, et saada osa sealsest tohutust majanduskasvust, vahendab Reuters.

Olgugi, et kasvav majandus on sünnitanud suure hulga miljonäre, pole pangad siiski suutnud jõukuse kasvu enda kasuks pöörata. Veel hiljuti pakkisid Indias privaatpanganduse ärid kokku ka Royal Bank of Scotland ja Morgan Stanley.

Hetkel kuum