Rainer Saad • 8. märts 2016 kell 10:00

Vaata Swedbanki dividendiprognoosi Tallinna börsile

Swedbank  Foto: Erik Prozes

Swedbank ootab sel aastal samuti Tallinna börsifirmadelt dividende ning suurim dividendimaksja on prognoosi järgi Tallinna Vesi.

Sarnaselt LHVga prognoosib ka Swedbank, et Tallinna Vesi maksab dividendi 90 senti aktsia kohta, mis on sama palju kui eelmisel aastal. Tallinna Vesi on enda dividendipoliitika sidunud inflatsiooniga ja kuna mullu tarbijahinnad langesid, ei oota analüütikud dividendile tõusu.

Ka Swedbank ootab Tallinki dividendiks 4 senti aktsia kohta, mis on topelt võrreldes eelmise aasta dividendiga. Tallinki eelmise aasta puhaskasum kahekordistus ja jõudis 59,1 miljoni euroni, käive kasvas sama ajaga 2,6 protsenti, 945,2 miljoni euroni.

Olympicult ootab Swedbank dividendi 0,13 eurot aktsia kohta, samas kui LHV 0,1 eurot aktsia kohta. Swedbankil on kasiinofirma aktsiale nn tugev ostusoovitus (strong buy) ning hinnasiht 2,3 eurot, mis on 40 senti üle praeguse hinna.

Juba on teatanud enda dividendid Tallinna Kaubamaja ja Merko, kes maksavad vastavalt 0,52 eurot ja 0,51 eurot aktsia kohta. Swedbank ootas Kaubamajalt dividendi 0,4 eurot ja Merkolt 0,35 eurot aktsia kohta.

Võrreldes LHV 1 sendiga, ootab Swedbank kõrgemat dividendi Nordeconilt - 3 senti aktsia kohta.  

Nordeconi puhaskasumit mõjutas neljandas kvartalis kahe Ukraina kinnisvaraarendusprojektiga seotud laenude allahindlus ligi 3 miljoni euro ulatuses. Sellest tulenevalt kujunes ehitusfirma eelmise aasta puhaskasumiks 173 000 eurot. Eelmise aasta lõpus oli Nordeconil jaotamata kasumit 10,96 miljonit eurot.

Vaata ka LHV dividendiprognoose.   

Hetkel kuum