Mait Kraun • 15 märts 2016

Börs: toorainete hinnalangus veab turge alla

New Yorgi börs.  Foto: Bloomberg

Täna olid aktsiaturud üle maailma taandumas, sest toorainete hinnad tegid viimase kuu suurima kahepäevase languse, vahendab Bloomberg.

Standard & Poor’s 500 indeks odavnes teist päeva järjest – langust juhtisid energia- ja toorainesektori aktsiad. Ka Euroopa ja Aasia suurimad aktsiaindeksid taandusid. Toornafta hind hakkas langema, sest Venemaa teatas, et Iraan ei liitu naftariikide kokkuleppega külmutada tootmine praegustel tasemetel.

„Kui me näeme halbu nafta hindu, siis me näeme ka halba aktsiaturgu,“ ütles investeerimisfirma Gradient Investments Groupi analüütik Mariann Montagne. „Me ei arva, et Föderaalreserv midagi homsel kohtumisel muudab. Tõenäoliselt ütleb Janet Yellen, et keskpank jääb ootele.“

Standard & Poor’s 500 indeks langes kokkuvõttes 0,2 protsenti 2015 punktini. Dow Jones hoopis tõusis 0,1 protsenti ja lõpetas päeva 17 251 punktil. Valeant Pharmaceuticals Internationali aktsia langes 52 protsenti, sest ettevõte vähendas oma müügiprognoose ja andis pankrotihoiatuse. Freeport-McMoRan odavnes 7 protsenti ja juhtis sellega kaevandussektori langust.

WTI toornafta odavnes täna 2,3 protsenti ja Brent kaotas 2 protsenti. Kummagi barrel maksis päeva lõpuks 36,34 ja 38,74 dollarit. Kulla hind langes 1 protsendi ja unts maksab 1232 dollarit.

Hetkel kuum