Rainer Saad • 24. märts 2016 kell 12:06

Briti nael kukkus 15 kuu põhja

Naelsterling.  Foto: epa

Briti nael langes euro vastu 15 kuu madalaimale tasemele, kuna Brexit tekitab endiselt investorites hirmu.

Täna enne lõunat langes Briti nael 1,2583 euroni, mis on madalaim tase pärast 2014. aasta detsembrit. Nael hakkas euro ja teiste suuremate valuutade vastu langema pärast Brüsseli terrorirünnakuid, milles hukkus üle 30 inimese ja haavata sai 270.

Brüsseli rünnakud on suurendanud Brexiti pooldajate arvu ehk kasvanud on nende hulk, kes näeksid Suurbritanniat Euroopa Liidust väljas. Euroskeptilise Briti Iseseisvuspartei (UKIP) liider Nigel Farage ütles pärast Brüsseli rünnakuid, et Suurbritannial on väljaspool Euroopa Liitu ohutum. Farage on üks neist, kes soovitab brittidel 23. juunil toimuval referendumil hääletada Euroopa Liidust väljaastumise poolt.

„Brüsseli sündmused suurendasid Brexiti tõenäosust,“ ütles FxPro peaökonomist Simon Smith MarketWatchile. „Ebakindlatel aegadel ostavad investorid valuutaturul Jaapani jeeni ning müüvad sterlingit, kuna see näib olevat suurema riskiga.“

Hetkel kuum