Pille Ivask • 29. märts 2016 kell 6:01

Hiina must turg uuest iPhone’ist ei vaimustu

iPhone Apple SE  Foto: Apple

Neljatollise ekraaniga Apple’i iPhone SE peaks ametlikult poelettidele jõudma sel neljapäeval ning kuigi Hiinas ennustatakse sellele suurt minekut, räägib olukord sealsel mustal turul vastupidist.

iPhone SE-d saab eeltellida 24. märtsist alates ning seni pole Apple ametlikke tulemusi veel avaldanud, kirjutab CNBC. Küll aga võib öelda, et eilse seisuga oli Hiina kolme suurema Apple’i ametliku edasimüüja iPhone SE eeltellimuste koguarv 3,4 miljonit telefoni.

Kuigi eeltellimuste arv on kõrge, väidavad mitmed edasimüüjad, et võrreldes iPhone 6 ja 6S-iga pole tegu millegi revolutsioonilisega, kuna telefonil pole varasemaga võrreldes suuri muudatusi.

Hiina must turg ei näe samuti iPhone SE suurt võidukäiku. Kui reeglina müüakse Hiinas althõlma uut iPhone’i võrreldes ametliku turuhinnaga 300 dollarit kallimalt, siis iPhone SE puhul kipub hind tõenäoliselt vaid 30 dollari võrra kõrgem olema. Mustalt turult saavad kõik Apple'i fännid soetada uue telefoni enne teisi.

Apple pole ülaltoodule kommentaare seni andnud.

Hetkel kuum