Juhan Lang • 20. aprill 2016 kell 11:34

Kuveidi naftatöölised lõpetasid streigi

Kuveidi naftatööliste plagakärbete vastane streik.  Foto: EPA

Kuveidi naftatöölised lõpetasid kolm päeva kestnud streigi, mis kärpis riigi naftatoodangut enam kui poole võrra.

Streik lõpetati pärast seda, kui OPECi suuruselt neljanda tootjamaa valitsus teatas, et keeldub läbirääkimistest kuniks töökatkestus kestab. Kohalike naftatöötajate ametiühingu teatel naasid töötajad täna oma ametipostile austusest kohaliku emiiri vastu, vahendas Wall Street Journal.

Ametiühingu kinnitusel näidati edukalt töötajate olulist rolli riigi majanduses ning see oli ka streigi eesmärk. Kuveidi naftatöölised hakkasid streikima läinud nädalavahetusel palgakärbete ja sektori erastamisplaanide vastu. Pühapäeval alanud streigi tõttu kukkus Kuveidi naftatoodang 2,8 miljonilt barrelilt päevas 1,1 miljonile barrelile päevas.

USA toornafta (WTI) hind langes täna 2,2% võrra, 40,18 dollarile barrel. Brenti toornafta hind langes 1,6% võrra, 43,3 dollarile barrel.

Hetkel kuum