Kadi Neemre • 10. mai 2016 kell 18:25

Miks ei ole Tesla enam Wall Streeti lemmiklaps?

Miks ei ole Tesla enam Wall Streeti lemmiklaps?  Foto: EPA

Tesla aktsiad olid 2013. aastal investorite lemmikud, kuid elektriautode tootja on juba pikka aega ummikseisus.

Alates 2013. aastast, mil ettevõtte aktsiad kasvasid 344%, on Tesla põhimõtteliselt kõikunud kahe selgelt piiritletava taseme vahel. “See vahemik on viimastel aastatel üsna ühest äärmusest teise, kõikudes 185 ja 285 dollari vahepeal,” sõnas Oppenheimeri tehniline analüütik Ari Wald. “Tesla aktsia ei ole just minu isiklik lemmik ning ma pigem panustaksin teistele võimalustele,” lisas ta.

Hoolimata autotootja kinnitustest, et ettevõte suudab täita seatud eesmärgid, vaevavad firmat siiski tootmisprobleemid. Tesla teatas ka oodatust suuremast esimese kvartali kahjumist, mis kukutas ettevõtte aktsiat.

Autotootja teatas hiljuti plaanist suurendada oma tootmist järgmise kahe aaasta jooksul ning toota 2018. aastaks 500 000 sõidukit.

Plaan pani paljud analüütikud, sh Crossing Wall Street toimetaja Eddy Elfenbeini, muretsema, et juhul, kui Tesla ei suuda täita seatud eesmärke, paneb see ettevõtte aktsiad suurel kiirusel kukkuma. “Minu hirm on see, et kui nad mingil põhjusel ei suuda eesmärke täita, karistab turg neid väga karmilt,” sõnas Elfenbein.

Tesla aktsia on viimasel kuul kukkunud ligi 17%.

Hetkel kuum