• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  FTC: Herbalife pole püramiidskeem

  Herbalife'i logoFoto: Herbalife

  USA Föderaalne Kaubanduskomisjon (FTC) teatas reedel, et toidulisandite valmistaja ja turustaja Herbalife ei ole püramiidskeem.

  FTC lükkas ümber süüdistused, nagu oleks Herbalife’i näol tegemist püramiidskeemiga, kuid hoiatas, et toidulisandeid tootev ettevõte peab tõestama oma ärimudeli seaduspärasust. Ka peab Herbalife maksma oma müügimeetodite pärast 200 miljonit dollarit trahvi.
  Juurdlus Herbalife’i üle algas kaks aastat tagasi. 2012. aastal avalikustas riskifondijuht Bill Ackman, et on panustanud miljard dollarit Herbalife’i aktsia hinna langusele, kuna peab ettevõtet püramiidskeemiks. Ackman lasi kokku panna ka mahuka veebilehe, kus tõi välja näiteid Herbalife’i ebaseadusliku tegevuse kohta. Näiteks väitis ta, et Herbalife on võtnud sihikule vaesed ja vähemused.
  Vaatamata hiigeltrahvile tõusis reedel Herbalife’i aktsia pärast FTC otsust 10 protsenti ja üle 65 dollari taseme. Otsus andis tuntud investorile Carl Icahnile õiguse omandada Herbalife’ist maksimaalselt 34,99 protsenti. Varem tohtis ta omada kuni 25 protsenti. Praegu kuulub Icahnile ettevõttest 18 protsenti. Reedene aktsia hinna tõus täitis Icahni kukrut paarisaja miljoni võrra.
  „Mul on suur usk Herbalife’i tegevjuhti Michael Johnsonisse ja kogu ettevõtte juhtkonda,“ ütles Icahn.
  Suurim kaotaja FTC otsusest on Ackman. Päev enne otsust ütles ta CNBC-le, et on endiselt panustamas Herbalife’i aktsia hinna langusele.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Auhinnatud personalijuht: mida kaasa pakkida 2021. tööaastast?
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Bitcoini hind kolistas veel allapoole
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Venelaste sotsiaalmeediaplatvorm läks riigi kontrolli alla
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.