• Jaga lugu:

  USA inflatsioon on taastumas

  Ameerikas kirjutatakse tippjuhtide lepingutesse üha enam klausleid, mille järgi saab neist firma eduka juhtimise korral osanik.Foto: Andras Kralla

  Inflatsioon on USAs vaikselt tõusmas, mis tähendab, et detsembrikuine intressimäärade tõstmine Föderaalreservi poolt on muutumas küllaltki tõenäoliseks, kirjutab MarketWatch.

  PCE inflatsiooniindeks tegi augustis väikse tõusu ja aastases lõikes on inflatsioon 1 protsent. Veidi paremini tarbijahindu kajastav indeks, kus on toidu- ja energiahindade suured kõikumised korrigeeritud, tõusis augustis 12 kuu lõikes 1,7 protsendini. See on kõrgeim näitaja alates 2014. aastast.
  Föderaalreserv jälgib kõige pingsamalt just PCE indeksit. Selle näitaja põhjal tehakse suuresti ka otsuseid, kas intressimäärasid tõsta või mitte.
  Pikemaajalist trendi vaadates on inflatsioon olnud viimasel kahel aastal siiski küllaltki nõrk. Põhjus peitub eelkõige nafta hinnalanguses. Samas on inflatsioon kiirenemas ja see tähendab, et detsembriks, mil Föderaalreserv teeb oma järgmise rahapoliitika otsuse, võib see olla juba piisavalt kõrgel.
  Inflatsiooni kiirenemise on taganud eluasemete, rendipindade ja tervishoiutoodete hinnakasv.
  Investeerimisfirma Amherst Pierpont Securitiesi peaökonomist Stephen Stanley prognoosib, et PCE inflatsioonimäär tõuseb oktoobri lõpuks 1,5protsendini.
  „Inflatsiooni kasv on peamine põhjus, miks ma arvan, et Föderaalreserv tõstab detsembris intressimäärasid, vaatamata sellele, et viimase pooleteise aasta jooksul on käitutud väga tagasihoidlikult,“ kirjutas Stanley oma kirjas investoritele.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Vastukaja: rahandusminister viskab krüptobeebi koos vanniveega välja
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
USA Toidu-ja Ravimiamet hääletas kolmanda vaktsiinidoosi vastu
Reedel hääletas USA Toidu-ja Ravimiamet (FDA) Pfizeri kolmanda vaktsiinidoosi heakskiitmise vastu, vahendab Yahoo Finance.
Reedel hääletas USA Toidu-ja Ravimiamet (FDA) Pfizeri kolmanda vaktsiinidoosi heakskiitmise vastu, vahendab Yahoo Finance.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Rahandusministri arvates võiks rahapesu andmebüroo litsentside andmise peatada
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.