Mait Kraun • 6. oktoober 2016 kell 22:06

Börs: võlakirjade ja kulla hind kukuvad

New Yorgi börs  Foto: EPA

Võlakirjade hinnad odavnesid juba viiendat päeva järjest, dollar kallines ja kuld jätkas langust. Tehnoloogiasektor aitas aktsiaturgudel aga napilt plussi jääda, kirjutab Bloomberg.

USA riigivõlakirjade hinnad langesid juba viiendat päeva järjest, sest uutest majandusandmetest selgus, et USA tööturu olukord on paranemas. Dollar jätkas tugevnemist, mis süvendas kulla hinnalangust. Euroopa Keskpank andis märku, et nad on jätkuvalt majandust toetamas ja see aitas veidi ka aktsiaturge. WTI toornafta ületas 50 dollari piiri.

Tõenäosus, et Föderaalreserv sellel aastal intressimäärasid tõstab, on viimastel päevadel tunduvalt kasvanud. Täna ilmunud töötu abiraha taotlejate arv oli nelja kümnendi madalaim ja paranenud on ka tööstus- ja teenindussektori numbrid. Reedel ilmub tähtis tööturu raport ning investorid hoiavad silma peal ka palgakasvu numbritel.

„Turud on tööturu raporti ootuses väga optimistlikud,“ ütles investeerimisfirma Recon Capital Partnersi investeeringute juht Kevin Kelly. „Homme peaksid tulema tugevad numbrid, mis sunniks Föderaalreservi detsembris intressimäärasid tõstma.“

Standard & Poor’s 500 indeks tõusis 0,1 protsenti 2160 punktini. Dow Jonesi indeks hoopis langes 0,1 protsenti ja lõpetas päeva 18 268 punktil.

WTI toornafta hind kallines 1,2 protsenti ja Brent lisas 1,4 protsenti. Kummagi barrel maksis päeva lõpuks vastavalt 50,44 ja 52,57 dollarit. Kulla hind jätkas langust, sest dollari tugevnemine ja võimalik intressimäärade tõus ei mõju kollasele metallile hästi. Untsihind odavnes 1,2 protsenti 1253 dollarini.

Hetkel kuum