• Jaga lugu:

  Kulla hind hüppas kõrgemale

  Kuld.Foto: EPA

  Kulla hind hakkas varahommikul kiiresti tõusma, sest Donald Trumpi võit muutus häälte lugemisel järjest tõenäolisemaks, vahendab MarketWatch.

  Kulla hind on täna tõusnud 2,73 protsenti, 1297 dollarile untsi eest. Kollase metalli hind hakkas tõusma juba esimeste tulemuste saabumisel. Vahepeal kauples väärismetall ka 1335 dollari juures, kuid hakkas veidi aja pärast uuesti odavnema.
  „See on Brexiti õhtuga väga sarnane. Keegi ei ole Trumpi võiduga arvestanud ning see tekitab globaalsetel turgudel kaost,“ ütles London Capital Groupi turuanalüütik Ipek Ozkardeskaya.
  Investorid müüvad riskantsemaid varasid (näiteks aktsiaid) ning põgenevad turvalistesse varadesse (näiteks kuld ja Jaapani jeen). Hinnakõikumised olid alguses väga suured, sest Trumpi võit muutus aja möödudes järjest tõenäolisemaks. Investoritele tuli see üllatusena.
  Analüütikud on öelnud, et Trumpi võit muudaks Föderaalreservi intressimäärade tõstmise ebatõenäolisemaks. Dollariindeks langes vahepeal 1,5 protsenti, aga on nüüd 0,6protsendiga miinuses. Nõrgem dollar mõjub kulla hinnale positiivselt, sest teiste valuutade kasutajate jaoks muutub väärismetall odavamaks.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Jaan Härms: hakkame juba restoranis koroonapassi nõudma
Teenindus- ja meelelahutussektorile pole koroonasertifikaadi kontrollimise nõue niivõrd kohustus, kuivõrd annab kindlust, et elu ja äri saab avatuna hoida, kirjutab Saku Õlletehase juht Jaan Härms.
Teenindus- ja meelelahutussektorile pole koroonasertifikaadi kontrollimise nõue niivõrd kohustus, kuivõrd annab kindlust, et elu ja äri saab avatuna hoida, kirjutab Saku Õlletehase juht Jaan Härms.
FED: Liigume toetuste vähendamise suunas
Föderaalreserv teates kolmapäeval, et majandus liigub selle suunas, et varsti võib keskpank hakata vähendama toetust majandusele, vahendab Bloomberg.
Föderaalreserv teates kolmapäeval, et majandus liigub selle suunas, et varsti võib keskpank hakata vähendama toetust majandusele, vahendab Bloomberg.
Terviseameti külmladude uuringud jätkuvad, raisku läks 3 miljonit eurot
Terviseamet andis ülevaate külmladude soojenemisest, mille tõttu läks riknema 100 000 doosi vaktsiini ja ravimit. Selgus, et kolmekordsed häiresüsteemid, mis oleksid pidanud teavitama töötajaid ja turvafirmat ladude soojenemisest, häiret õigel ajal ei edastanud.
Terviseamet andis ülevaate külmladude soojenemisest, mille tõttu läks riknema 100 000 doosi vaktsiini ja ravimit. Selgus, et kolmekordsed häiresüsteemid, mis oleksid pidanud teavitama töötajaid ja turvafirmat ladude soojenemisest, häiret õigel ajal ei edastanud.
Eesti asfalditootja emafirma viimane omanikuvahetus läks aia taha, nüüd uuel katsel
Eestiski tegutseva Rootsi bituumenitootja Nynase värske omanik sattus raskustesse ning asfalditööstur pidi aasta jooksul juba teist korda suurosanikku vahetama. Eelmisel aastal tarneprobleemidega maadelnud Nynase Eesti haru on aga suutnud raskused seljatada.
Eestiski tegutseva Rootsi bituumenitootja Nynase värske omanik sattus raskustesse ning asfalditööstur pidi aasta jooksul juba teist korda suurosanikku vahetama. Eelmisel aastal tarneprobleemidega maadelnud Nynase Eesti haru on aga suutnud raskused seljatada.