Rainer Saad • 25. november 2016 kell 10:46

Investorid ostavad väärtusaktsiaid

New Yorki börs  Foto: EPA

Novembris on väärtusaktsiate börsil kaubeldavatesse fondidesse voolanud rekordkogus raha.

Investorid ostavad väärtusaktsiate fonde, kuna usuvad, et need hakkavad tõusma tänu paranenud majandusväljavaatele, kirjutas Bloomberg.

Kõige rohkem on novembris uut raha juurde meelitanud kolm väärtusaktsiate fondi. iShares Edge MSCI World Value 250 miljonit dollarit, iShares Edge MSCI Europe Value 175 miljonit dollarit ning iShares Edge MSCI USA Value 98,5 miljonit dollarit.

Väärtusaktsia on vastand kasvuaktsiale. Tüüpiline väärtusfirma on juba vana ettevõte, mis tegutseb traditsioonilises tööstusharus, kus pole enam oodata kiiret kasvu. Kuna ettevõtte kasvu võimalused on piiratud, maksavad need suure osa kasumist välja dividendidena.

Prantsuse pank BNP Paribas soovitab samuti investoritel väärtusaktsiaid osta, kuna maailmamajanduse kasvuväljavaated on paranemas.

Hetkel kuum