Mait Kraun • 28. november 2016 kell 11:00

Läti ravimifirma tulemused viisid aktsia pilvedesse

Grindeksi ravimivabrik Riias.  Foto: EPA

Ravimifirma Grindeks teatas täna oma esimese üheksa kuu tulemused, mis olid piisavalt head, et panna ettevõtte aktsia kiiresti tõusma.

Ravimifirma esimese üheksa kuu käive oli 72,4 miljonit eurot, mis on 8,9 miljoni võrra (14 protsenti) suurem kui 2015. aastal samal ajal. Üheksa kuu puhaskasum ulatus 6,4 miljoni euroni, mis on 2,6 miljoni võrra suurem kui eelmisel aastal samal ajal.

Brutokasumi marginaal oli samal ajal 49 protsenti ja puhasrentaablus ulatus 9 protsendini. Ettevõte ekspordib tooteid 67 erinevasse riiki – ekspordimaht ulatus 65,1 miljoni euroni, mis on 15 protsenti rohkem kui 2015. aasta esimese üheksa kuu jooksul.

Baltikumis näitas Grindeks tugevat kasvu – Läti müügikäive kasvas sel aastal 28 protsenti, Leedu oma 20 protsenti ja Eesti oma 14 protsenti (2015. aasta esimese üheksa kuuga võrreldes).

„Grindeksi esimese üheksa kuu tulemused näitavad, et käive ja kasum on jõuliselt kasvanud. Restruktureerisime oma tegevuse kahel tähtsal turul – Venemaal ja Ukrainas, mis aitas nõudlust tõsta. Hästi läks ka Balti riikides,“ ütles Grindeksi juhatuse esimees Juris Bundulis.

Investorid võtsid uudised positiivselt vastu. Ettevõtte aktsia on täna Riia börsil kallinenud täpselt 10 protsenti, 4,73 euroni.

Hetkel kuum