• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Läti ravimifirma tulemused viisid aktsia pilvedesse

  Grindeksi ravimivabrik Riias.Foto: EPA

  Ravimifirma Grindeks teatas täna oma esimese üheksa kuu tulemused, mis olid piisavalt head, et panna ettevõtte aktsia kiiresti tõusma.

  Ravimifirma esimese üheksa kuu käive oli 72,4 miljonit eurot, mis on 8,9 miljoni võrra (14 protsenti) suurem kui 2015. aastal samal ajal. Üheksa kuu puhaskasum ulatus 6,4 miljoni euroni, mis on 2,6 miljoni võrra suurem kui eelmisel aastal samal ajal.
  Brutokasumi marginaal oli samal ajal 49 protsenti ja puhasrentaablus ulatus 9 protsendini. Ettevõte ekspordib tooteid 67 erinevasse riiki – ekspordimaht ulatus 65,1 miljoni euroni, mis on 15 protsenti rohkem kui 2015. aasta esimese üheksa kuu jooksul.
  Baltikumis näitas Grindeks tugevat kasvu – Läti müügikäive kasvas sel aastal 28 protsenti, Leedu oma 20 protsenti ja Eesti oma 14 protsenti (2015. aasta esimese üheksa kuuga võrreldes).
  „Grindeksi esimese üheksa kuu tulemused näitavad, et käive ja kasum on jõuliselt kasvanud. Restruktureerisime oma tegevuse kahel tähtsal turul – Venemaal ja Ukrainas, mis aitas nõudlust tõsta. Hästi läks ka Balti riikides,“ ütles Grindeksi juhatuse esimees Juris Bundulis.
  Investorid võtsid uudised positiivselt vastu. Ettevõtte aktsia on täna Riia börsil kallinenud täpselt 10 protsenti, 4,73 euroni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Andi Pleskovski: laopindade turul valitsevad uued trendid
Neil, kel on kiirelt sobivat laopinda tarvis, tasub kärme olla, kirjutab RE Kinnisvara partner Andi Pleskovski.
Neil, kel on kiirelt sobivat laopinda tarvis, tasub kärme olla, kirjutab RE Kinnisvara partner Andi Pleskovski.
Kohvi hind tõusis kümne aasta kõrgeima tasemeni
Kohvi hind on tõusnud kümne aasta kõrgeima tasemeni, ettevõtted ja kauplejad püüavad turult kätte saada kõike, mis võimalik. Aasta lõpus on nõudlus kasvanud ning tarneahelaga seotud probleemid piiravad pakkumist, vahendab Financial Times.
Kohvi hind on tõusnud kümne aasta kõrgeima tasemeni, ettevõtted ja kauplejad püüavad turult kätte saada kõike, mis võimalik. Aasta lõpus on nõudlus kasvanud ning tarneahelaga seotud probleemid piiravad pakkumist, vahendab Financial Times.
Trükitööstuse TOPi III koht: rahatrüki masinad vuravad hoolega
Hetkel majanduse jahtumist väga ei ennusta, rahatrüki masinad vuravad hoolega ja kindlasti sealt osa läheb tarbimisse, mis omakorda peaks meile ka tulevikus tööd andma, ütles tekstiilist kaelapaelu ning siidist etikette ja kartongist tootesilte valmistava Jospel OÜ tegevjuht Juha Lõmps.
Hetkel majanduse jahtumist väga ei ennusta, rahatrüki masinad vuravad hoolega ja kindlasti sealt osa läheb tarbimisse, mis omakorda peaks meile ka tulevikus tööd andma, ütles tekstiilist kaelapaelu ning siidist etikette ja kartongist tootesilte valmistava Jospel OÜ tegevjuht Juha Lõmps.
Euroopa aasta idufirmade seast tõusevad esile Wise ja Wolt
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.