Kadi Neemre • 6. detsember 2016 kell 18:06

Microsoft sai LinkedIni ostuks Euroopa Liidult rohelise tule

Microsoft sai loa osta LinkedIn  Foto: EPA

Microsoft sai Euroopa Liidu monopolivastase seaduse alusel heakskiidu osta 62 miljardi dollarilise tehingu käigus professionaalne sotsiaalvõrgustik LinkedIn.

Tehing, mis on juba heakskiidu saanud USAlt, Kanadalt, Brasiililalt ning Lõuna-Aafrikalt, sõlmitakse peale Euroopa Liidult heakskiidu saamist mõne päeva pärast, teatas Microsofti president ja peajurist Brad Smith.

“Nüüd, kui see õiguslik protsess on seljataga, saame me ühendada kaks suurepärast ettevõtet ja keskenduda tulevikus veelgi laiematele küsimustele,” märkis ta.

USA tarkvaraettevõtte eesmärgiks on tugevdada oma peamisi äritooteid LinkedIni müügi, turunduse ning värbamisteenuste paketiga; see võimaldab ettevõttel saavutada paremat positsiooni järgmise generatsiooni rivaalidega.

LinkedIn teenib oma 3 miljardi dollarilisest aastakasumist suure osa just tööotsijate ja värbajate pealt, kes maksavad igakuist tasu teenuse kasutamise eest.

Euroopa Komisjon on viimastel kuudel viidanud murele, et ettevõtted ostavad oma rivaale, saades omale nii väärtuslikud andmed kui avaldavad potentsiaalselt negatiivset mõju konkurentsile. “Need võrgustikud on olulised kohad, kus professionaalid saavad ühenduses olla ning suhelda ja leida uusi karjäärivõimalusi. Tänane otsus kindlustab selle, et eurooplased jätkavad valikuvabanduse nautimist professionaalsete sotsiaalvõrgustike valimisel,” sõnas Euroopa konkurentsivolinik Margrethe Vestager.

 

 

Hetkel kuum